Obavijesti

News

Komentari 64

Jandroković: Sve je otvoreno; Vrdoljak: Idemo čuti ponudu

Jandroković: Sve je otvoreno; Vrdoljak: Idemo čuti ponudu
1

Gordan Jandroković kaže da mu je teško zamisliti da će HNS ostati u Vladi, ako i ne glasa za proračun. Ajmo vidjeti kakav će biti sastanak danas, rekao je

VIDEO

Danas će biti važan sastanak, a kakav će biti ishod, vidjet ćemo, ne mogu sa stopostotnom sigurnošću reći, mogu nagađati, a to ne bi bilo ozbiljno, poručio je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a u srijedu uoči sastanka s koalicijskim partnerima u Banskim dvorima.


'Sudbina koalicije? Sve će se znati danas nakon sastanka'
'Sudbina koalicije? Sve će se znati danas nakon sastanka'

Tema je proračun za iduću godinu koji bi se sutra trebao naći na Vladi, no pitanje je hoće li obzirom da HNS prijeti izlaskom iz kolacije ako se u proračun ne ukalkulira rješenje za zaposlene u obrazovanju.

- Razgovarat ćemo, vidjet ćemo kako razmišljaju naši parnteri, ne samo HNS, nego i ostali. HDZ je jasno artikulirao svoju poziciju i vidjet ćemo - rekao je Jandroković.

Istaknuo je da se proračun mora donijeti do 31. prosinca te da do tad ima vremena, ali da je Vlada to ranije željela napraviti kako bi se smanjile napetosti i mirno ušlo u predsjedničku kampanju.

- Ali, evo, stvari se odvijaju na ovaj način - dodao je.

Na pitanje je li moguće da HNS ostane dio Vlade, a da ne glasa za proračun, Jandroković je rekao da mu je to teško zamisliti.

- Ajmo vidjeti kakav će danas biti sastanak pa ćemo razgovarati o mogućnostima. Sve su opcije otvorene, svaka stranka ima svoje vizije - zaključio je.

- Stav Hrvatske narodne stranke jasan je već duže vrijeme, idemo čuti koja će ponuda biti za rješenje ove situacije s učiteljima, na potezu je premijer - poručio je kratko predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak uoči koalicijskog sastanka dodavši kako zna da premijeru Andreju Plenkoviću njje lako.

- Treba imati hrabrosti za donijeti neke odluke, ali tu smo da razgovaramo - poručio je.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.