Obavijesti

News

Komentari 30

Jandroković: 'Ovo nije pritisak na Darka Milinovića da odstupi'

Jandroković: 'Ovo nije pritisak na Darka Milinovića da odstupi'
1

Predsjednik Sabora nada se da će se uskoro održati skupština Ličko-senjske županije i postići dogovor. Ne zna zašto je skupština četvrti put odgođena i napominje da su odluke na županijskom HDZ-u.

VIDEO

Ne znam razloge zašto je po četvrti put odgođena sjednica skupštine Ličko-senjske županije, ali se nadam da će se uskoro održati skupština i postići dogovor, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ). Na pitanje je li to način pritiska HDZ-a na Darka Milinovića da odstupi, uzvratio je: 

- Ne, ovo je pitanje našeg lokalnog HDZ-a. Ono što mi želimo s državne razine jest da se završi to pitanje i da se postigne dogovor. No odluke o tome su na županijskoj organizaciji HDZ-a - kazao je. 

Ne mora kampirati: Milinović se dogovorio s Plenkovićem...
Ne mora kampirati: Milinović se dogovorio s Plenkovićem...

Nakon što je četvrti put odgođena skupština Ličko- senjske županije, na kojoj je trebao biti izglasan proračun bez čega se ne mogu isplatiti plaće, tamošnji župan i bivši HDZ-ovac Milinović stigao je u Zagreb kako bi o svemu razgovarao s premijerom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

03:09

Lički župan Darko Milinović po dolasku u Zagreb u četvrtak je poručio da iz Zagreba ne odlazi dok se ne osiguraju plaće za korisnike županijskog proračuna, te da je spreman za nove izbore za Županijsku skupštinu.

Ne odlazim iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće

Nakon što je u četvrtak po peti put odgođena sjednica ličko-senjske Županijske skupštine na kojoj se trebao izglasati županijski proračun, Milinović je došao u Zagreb zatražiti sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem upozorivši kako se "bez proračuna ne mogu isplatiti plaće".

- Došao sam 'u boj za narod svoj'. Ne idem iz Zagreba dok se ne osiguraju plaće za 260 ljudi. S predsjednikom Županijske skupštine Marijem Kustićem nema više razgovora. To je čovjek koji me laže, koji laže Vladu, rekao je Milinović po dolasku na Markov trg.

Objasnio je da mora službeno dobiti dokument koji potvrđuje da ne krši zakon ako korisnicima isplati plaće, a sam nema pravo donijeti taj dokument jer je konstituirana Županijska skupština. Poručio je da će plaće biti isplaćene već danas ako mu Ministarstvo financija kaže da ima zakonsko pravo na to.

Zagreb: Darko Milinović stigao u Banske dvore na razgovor s premijerom Plenkovićem

Upitan hoće li upozoriti premijera Plenkovića da je neisplata plaća kazneno djelo, odgovorio je da to svi znaju.

- Ne bih došao u Zagreb da nisu u pitanju plaće 260 ljudi. Oni moraju platiti kredite, godišnji odmor svojoj djeci, maturalna putovanja. Ja iz Zagreba ne idem, kampirat ću ovdje dok ne dobijem uvjerenje da ne kršim zakon ako isplatim plaće, ponovio je Milinović.

Uvjeren je da će se pronaći način za deblokadu županije. Tvrdi da je proračun 'najbolji u povijesti Ličko-senjske županije' i poručuje da je spreman za izbore za Županijsku skupštinu.

Zagreb: Darko Milinović stigao u Banske dvore na razgovor s premijerom Plenkovićem

Oni koji su se ogriješili o zakon moraju odgovarati

Jandroković nije komentirao uskokovu akciju kojom su obuhvaćeni i ravnatelji Nacionalnog parka Brijuni i Kopačkog rita jer nema sve informacije, ali vjeruje u institucije odnosno da policija i Državno odvjetništvo rade svoj posao. 

- Oni koji su se ogriješili o zakon moraju odgovarati - poručio je Jandroković. 

Na opasku da moraju odgovarati bez obzira kojoj stranci pripadaju, uzvratio je: 

- Mislim da bi to bilo strašno kada bi zbog stranačke pripadnosti netko mogao kršiti zakon. Takvo što u Hrvatskoj danas nije moguće - rekao je.

Upitan brine li ga što kršenja zakona ima i u HDZ-u, kaže: 

- Kao što je kao jučer rekao glavni državni odvjetnik kad je govorio o policiji tako je i u strankama. U svakom žitu ima kukolja - rekao je redsjednik Sabora.  

Najbolje bi bilo da Povjerenstvo odluči o izuzeću Novaković

Potvrdio je da će nakon što proslave 30. obljetnice HDZ-a u ponedjeljak 17. lipnja u stranci odlučiti kada će biti sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj će se razgovarati o rezultatima europskih izbora. Jandroković se ne osjeća odgovornim što je HDZ podbacio na europskim izborima.   

- Iako nismo osvojili pet mandata koje smo željeli, ostvarili smo najbolji rezultat od svih stranaka. Mi ćemo razgovarati zašto nismo došli do cilja koji smo željeli, a kad provedemo raspravu izvijestit ćemo o zaključcima - poručio je. 

Za petak je najavljena sjednica Odbora za Ustav na kojoj se trebalo raspravljati o tome tko je nadležan odlučiti o izuzeću šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković, što je prije odluke povjerenstva o njegovoj ulozi u pisanju lex Agrokora, tražio premijer Andrej Plenković. Iz vladajuće stranke predloženo je da se ta točka skine s dnevnog reda. U javnosti se govori o pritiscima na Ustavni sud kako bi što prije donio odluku o tužbi Tomislava Karamarka protiv povjerenstva, a bude li ona u Karamarkovu korist to bi spasilo i akltualnog premijera. 

- Ne znam ništa o pritiscima. Ono što mogu reći oko odluke o izuzeću jest da je ona pravo dvojbena. Odbor za Ustav o tome se treba sutra izjasniti, hoće li raspravljati ili neće. Prema našim tumačenjima za to nije nadležan Odor za Ustav - rekao je Jandroković. 

Grbin: Mora se zaključiti tko je nadležan za izuzeće Novaković
Grbin: Mora se zaključiti tko je nadležan za izuzeće Novaković

Navodi da je pitanje tko je nadležan odlučiti o izuzeću zahtjevno te ga ostavlja pravnoj struci da kaže završnu riječ. Na pitanje slaže li se s tumačenjima dijela stranačkih kolega da bi izuzeću svoje šefice trebalo odlučiti samo povjerenstvo, odgovara:

- Moguće je i to, možda je to najbolji put - zaključio je šef Sabora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...