Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Janez Janša opet prijeti sankcijama zbog ZERP-a

None Foto: AFP

Talijanski ribari također su ocijenili da ZERP šteti njihovoj ribarskoj floti. Nadaju se da će na Vijeću ministara u Bruxellesu govoriti o tom pitanju

Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak se u razgovoru sa šezdesetak novinskih dopisnika iz Bruxellesa koji borave u Sloveniji na poziv slovenske vlade ponovno osvrnuo i na spor s Hrvatskom oko primjene ZERP-a na članice EU-a, te je pozvao Hrvatsku na popuštanje.
Janša je istaknuo da je Hrvatska Sloveniji i Italiji obećala da se ZERP neće primjenjivati na članice EU-a, te 2004. dragovoljno potpisala zapisnik u Bruxellesu o tome u prisutnosti predstavnika Europske komisije.
- Riječ je o važnom pitanju za Hrvatsku. Naime, kada na sebe preuzmete neku obvezu, kada na to stavite i potpis, onda od toga ne možete odustati. Ako pak odustanete, snosite posljedice - ustvrdio je Janša.
Talijanski ribari također su ocijenili da ZERP šteti talijanskoj ribarskoj floti. Nadaju se da će se na Vijeću ministara 21. siječnja u Bruxellesu govoriti o tom pitanju do kojeg je vrlo stalo Italiji i Sloveniji ali i Hrvatskoj koja cilja ući u EU do 2010.

Komentari (7)
  • SVIMA STETI ZERP, A NAMA STETI AKO NEMA ZERP-A--- KO NAS JEBE

    8. 1. 2008,   07:22
  • a janša je zrel za streljanje

    8. 1. 2008,   07:22
  • ma može nam svima po pushit.. Slovenci bi krali, jel??? E pa ne može... Odi Janez razgovaraj sa svojim imaginarnim prijateljima...

    8. 1. 2008,   08:42