Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jasminina prijateljica: Voljela je Swayzea i 'Dirty Dancing'

None Foto:

Kad mi je mama rekla da su je našli, viknula sam: 'Stvarno?! Znala sam da je živa'. A onda je uslijedio strašan šok, priča Jasminina prijateljica iz djetinjstva, Dijana

Svih ovih godina bila sam uvjerena da je Jasmina živa. Iako sam čula svakojakih priča - da je pobjegla, da se ubila - znala sam da ona nije takav tip. Ta je cura bila sportašica, izvrsna učenica, dobra prijateljica, suznih očiju govori nam Dijana, jedna od Jasmininih školskih prijateljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Od petog do osmog razreda intenzivno su se družile i proživljavale mladenaštvo.

Idilično djetinjstvo 


- Tih osamdesetih godina ona je obožavala Patricka Swayzea, a ja Toma Cruisea. Cijela joj je soba bila oblijepljena njegovim posterima, a obožavala je i njegov film ‘Dirty Dancing’. Slušali su se Tajči i Plavi orkestar te smo često pjevale. Voljela je i ona zapjevati i zabavljati se, ali naša druženja u to vrijeme bila su na livadama, igralištima... Nije bilo mobitela ni videoigara - kaže Dijana, koja je s Jasminom dijelila prvo mjesto na republičkom natjecanju iz biologije.

SESTRA JEDINA OSUMNJIČENA Stari zakon, blaža kazna: Tek 5 godina zatvora prijeti ubojici

- Nakon što smo upisale srednju školu, svatko je otišao svojim putem. Naši susreti sveli su se na slučajne susrete u prolazu i diskoteci. Zadnji put vidjela sam je na autobusnom kolodvoru, tad je već studirala. Znala bih je susresti u diskoteci, ali krajem devedesetih više je nisam viđala - govori Dijana i dodaje kako se posljednja tri dana osjeća kao da je u vakuumu.


- Prošlu nedjelju mama mi je rekla: ‘Jesi li čula, našli su Jasminu!’. Moja prva reakcija bila je: ‘Stvarno? Znala sam da je negdje živa’. A onda mi je rekla način na koji je pronađena. Otkad sam čula da je bila u škrinji, nalazim se u košmaru. Pa se pitam: ‘Bože, bila je tako blizu, doma. Pa zar nitko nije nešto osjetio, vidio, čuo...’ - pita se Dijana.

'STALNO SU SE SVAĐALE' Ujak ubijene Jasmine: Smiljana je manipulirala sa svima njima

Nije se žalila na sestru 

Dodaje da se Jasmina nikad nije žalila ni na sestru ni na roditelje, a i s prijateljima nije nikad raspravljala o tome.


- Naše su teme bile simpatije, škola... Žao mi je zbog svega - kaže Dijana.

DETALJI STRAVE U PALOVCU Iznad Jasmininog leša u škrinji je bio svinjski kare još iz 2002.

Nakon što joj je tijelo 19 godina ležalo zgurano u zamrzivaču, nesretna djevojka našla je svoj mir na groblju u Palovcu. Pokopali su je uz pjesmu “Ima jedna duga cesta”, uz stihove: “Ima jedna tajna sreća, od svih kušnji još je veća, svaka žrtva rađa medom, križevi svi svrše s nebom!”. Mnogi upućeni u slučaj smatraju da će, čak i ako se potvrde sumnje u počinitelja, tj. počiniteljicu ubojstva, pravi motiv ostati vječnom tajnom. Nesretna Jasmina je zatučena, izudarana po glavi. Nije imala šanse protiv snažnijeg krvnika, nije se mogla ni boriti. Možda bi to učinila, ali čini se da joj je zločinac prišao s leđa, kukavički.

Nije se mogla obraniti 

Njezin idol Patrick Swayze, kad mu je dijagnosticiran rak, rekao je liječniku: “Pokažite mi gdje je neprijatelj i borit ću se”. On svoju bitku nije dobio, a Jasmina, po svemu sudeći, nije ni imala priliku pogledati u oči svojeg neprijatelja, pokušati pobjeći ili se obraniti. Krhka i skromna, baš kao zaigrana Baby Houseman koju je u njezinu omiljenu filmu utjelovila Jennifer Grey, Jasmina je umrla ne ostvarivši snove o nekom romantičnom ljetu iz snova. Skončala je u zamrzivaču, u plastičnoj vreći, a pogled na njezino mrtvo tijelo zauvijek će obilježiti živote njezine nećakinje, njezina mladog supruga, jedne medicinske sestre...

POTVRDIO ZAMJENIK DRŽAVNOG ODVJETNIKA Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre

Psihijatri i forenzičari ovu strahotu nazivaju produljenim zločinom, osoba koja je počinila taj zločin, ili to zlo, ne pokušava se riješiti tijela, ne pokušava ga sakriti ni zaboraviti, nego nastavlja taj morbidni i bliski kontakt. Zato je i psihijatar Ante Bagarić ovaj zločin nazvao jednim od najtežih i najmučnijih u Hrvatskoj, zločinom koji zastrašuje ljude:

- Postojao je tu neki ozbiljan, težak, veliki problem. Jasno da je ubojica ovaj zločin na određeni način potisnuo, nije živio noseći punu težinu tog tereta, ali nije ga se ni riješio...

Komentari (16)
  • A da konacno pustite zenu da pociva u miru

    21. 2. 2019,   22:12
  • Davno je to bilo kad je ona njih voljela

    21. 2. 2019,   23:08
  • Daj prestanite više o tome u pm.

    22. 2. 2019,   08:43