Obavijesti

News

Komentari 25

'Javljaju mi žene da situacija u bolnicama ipak ide nabolje...'

'Javljaju mi žene da situacija u bolnicama ipak ide nabolje...'
1

Bilo mi je važno da to kažem ministru u oči i da svi znaju da on zna. Odgovor na pitanje hoće li se to promijeniti i kada, odgovor na to pitanje nikad nisam dobila, kazala je

VIDEO

U emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u Aleksandra Stankovića gostovala je saborska zastupnica Ivan Ninčević Lesandrić, koja je dospjela i središte javnosti istupom u Saboru o vlastitom traumatičnom iskustvu u bolnici nakon spontanog pobačaja.

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić je ispričala kako je nedavno završila na Hitnoj pomoći zbog spontanog pobačaja u trećem mjesecu trudnoće. Kazala je kako su joj svezali ruke i noge te napravili kiretažu na živo, odnosno bez anestezije. Njezina priča dignula je na noge ministarstvo, inspekcije, liječnike koji su tvrdili da se takve stvari ne događaju, ali i tisuće žena koja su podijelila svoja jednako strašna iskustva. 

Htjela sam to reći ministru u oči

- Nakon što mi se dogodio bolan zahvat nakon spontanog pobačaja otišla sam na internet i otkrila peticiju i doznala da se slične stvari događaju tisućama žena, čak i nekim mojim prijateljicama. O tome se ne govori, a trebalo bi. Nije to tek tako jednostavno, jer se radi i o emocionalnoj boli. Ako se tako može pomoći barem jednoj ženi - vrijedilo je - kazala je. 

- Nakon inspekcija, bolnica je najavljivala tužbu, ali do sada nisam ništa dobila. Ako do toga dođe, svakako ću obavijestiti javnost - dodala je Ninčević Lesandrić. 

- Nismo očekivali da će doći do takve reakcije, ali bilo mi je važno da to kažem ministru u oči. Drago mi je da se onda povuklo pitanje njegove smjene. Odgovor na pitanje hoće li se to promijeniti i kada, odgovor na to pitanje nikad nisam dobila - kazala je. 

No u zadnjih mjesec i pol dana javilo mi se puno žena i djevojaka koje su mi potvrdile da se odnos prema ženama u bolnicama promijenio na bolje - dodala je Ninčević Lesandrić.

Razgovaralo se i o životnom, poslovnom i političkom putu saborske zastupnike. Njezin politički angažman počeo je učlanjivanjem u HDZ, što je kako je kazala, učinila na nagovor oca, dragovoljca Domovinskog rata, i to 'samo zato da je on više ne gnjavi'. Školovala se u školama za menadžment u Dubrovniku i New Yorku, bila je na čelu Poduzetničkog centra u Solinu, a Mostu se pridružila 2016

'Na početku sam znala samo za HDZ i SDP'

- Međutim, na početku, mene politika nije zanimala uopće. Kad sam ušla u politiku, nisam znala puno toga, nisam znala tko je SDS. Znala sam tko je HDZ i SDP - izjavila je. 

Iako je u Saboru na 3. mjestu po broju zastupničkih pitanja i 25. po broju javljanja, međutim do slučaja kiretaža, mediji su uglavnom mnogo više pratili njezin stil odijevanja nego političko djelovanje. 

- Dugo je živjela u inozemstvu, i kad se vratila osnovala je svoju tvrtku. Kazala je kako je velika razlika između realnog svijeta i politike. U realnom svijetu je stresnije, ali se vrlo brzo vide rezultati rada, dok je to u politici puno sporije, kazala je.

- U hotelijerstvu je prošla sve poslove, od čistačice, konobarice do direktorice - kazala je. Nakon što je prošla sve odjele to joj je kaže predstavljalo neprocjenjivo iskustvo jer je točno znala što mora očekivati od svakog svog djelatnika. Kada je tu došla do zasićenja, odlučila se na pokretanja vlastitog biznisa. 

'Kao poduzetnik ne možete imati normalan život'

Kako se zbog angažmana u Saboru morala prepustiti vođenje tvrtke kolegicama s kojima je radila, nije bila zadovoljna kako se situacija razvijala. Kako kaže, nije problem u nečijoj nesposobnosti, nego u antipoduzetničkoj klimi koja vlada u Hrvatskoj, i koja u ljudima usađuje osjećaj da ne mogu preuzeti odgovornost i voditi nešto sami - istaknula je. 

Na pitanje voditelja da je do problema došlo zato što su kolegice koje su preuzele vođenje tvrtku htjele normalan život, a ne živjeti poduzetnički raditi od 0 - 24 sata, Ninčević Lesandrić je odgovorila da poduzetnik ne može imati novi život. 

- Vi kao poduzetnik ne možete imati normalan život, izjavila je. Vi živite taj posao, nema Božića, Nove godine, nikad ne znate što će vaš klijent trebati i vi uvijek morate reagirati. Inače će vam posao uzeti netko drugi. Ali mi uživamo u tome, jer kad vidite rezultate svojeg rada nije vam teško raditi dan i noć - tvrdi Ninčević Lesandrić.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"