Obavijesti

News

Komentari 141

'Je li loše u mandatu vlade dobiti plaću veću za 20 posto?'

'Je li loše u mandatu vlade dobiti plaću veću za 20 posto?'
5

Premijer je istaknuo kako u Banskim dvorima upravo traju pregovori sa sindikatima, ističući da u Vladi poštuju učitelje i njihovo pravo na štrajk, ali su im u interesu i prava djece na redovito pohađanje škole

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio kako u Vladi jesu za postizanje kompromisa sa školskim sindikatima kako bi se okončao štrajk u prosvjeti, a na nezadovoljstvo sindikata ponuđenim u pregovorima uzvratio je pitanjem je li baš toliko loše da su u mandatu njegove vlade plaće povećane za više od 20 posto.

"Kao predsjednik Vlade koja je povećala plaće već sada za 11,5 posto, povećat će se sigurno za još 6 i nešto. Pa to je 18,3 tijekom iduće godine plus još 2 zajamčenih od prije nekoliko dana. Još sada i razgovaramo, pa recite je li tako loše u mandatu jedne vlade dobiti plaću veću za više od 20 posto", odgovorio je Plenković na pitanje novinara je li optimističan da će sa sindikatima postići dogovor. 

Plenković je u Osijeku, gdje sudjeluje na 30. obljetnici osnutka gradskog HDZ-a, istaknuo kako u Banskim dvorima upravo traju pregovori sa sindikatima, ističući da u Vladi poštuju učitelje i njihovo pravo na štrajk, ali su im u interesu i prava djece na redovito pohađanje "onoga što je najbitnije u školskoj dobi, a to je škola".

'Vi ste, premijeru, odgovorni za štrajk. Nema tu teorija zavjere'
'Vi ste, premijeru, odgovorni za štrajk. Nema tu teorija zavjere'

Upitan je li i dalje stava da bi danas sa sindikatima mogao biti postignut dogovor odgovorio je kako u Vladi jesu za kompromis, ali je za kompromis potrebno dvoje". "Budući da razgovori traju, u ovom trenutku ne mogu više reći", kazao je.

Treba biti i neki rekordni štrajk

Novinari su ga pitali i je li učiteljima baš toliko loše da su organizirali najveći dosadašnji štrajk u prosvjeti, na što je odgovorio: "Pa dobro, treba biti i neki rekordni štrajk".

Za današnji veliki prosvjed na središnjem zagrebačkom trgu Plenković je rekao kako je pokazao da su sindikati uvijek dobro organizirani, ali i da "ima onih koji ih podupiru, a veze s ovom temom nemaju pa su se tamo počeli pojavljivati i nastoje kreirati atmosferu koja ima ozračje protiv Vlade".

I to Vlade, naglasio je, koja je ostvarila zdravi rast i smanjuje dug, Vlade koja za razliku od SDP-ove koja je građane zadužila za 70 milijardi kuna, ukidala božićnice i regres te smanjivala plaće, povećava plaće i mirovine, redovito isplaćuje i povećava božićnice i regres, iznose za otpremnine, ostvarila je kreditni investicijski rejting, uravnotežen proračun, povoljnije kredite.

Nakon sedam sati i dalje bez dogovora, štrajk ide dalje!
Nakon sedam sati i dalje bez dogovora, štrajk ide dalje!

Sve ide u plus i moramo se malo zapitati

"Ali eto, to je demokracija, svatko ima pravo reći što misli. Dakle, da smo vlada kojoj sve ide u minus, ja bih rekao - korektno, ali ako ide sve u plus onda se trebamo malo zapitati", poručio je Plenković.

Čestitao je 30. obljetnicu članicama i članovima osječkog HDZ-a.

Podsjetio je kako je na osnivanju HDZ-a 1989. na zagrebačkom Jarunu čak 50 posto sudionika bilo iz Osijeka.

"To je važna poruka i vjetar u leđa Predsjednici Republike za njen novi mandat za koji sam siguran da će ga osvojiti", naglasio je premijer i dodao da njegova vlada puno čini za Slavoniju, Baranju i Srijem.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.