Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Je li rad do 67. godine spas za umirovljenike ili izrabljivanje?

Sindikatima je ostalo još samo šest dana za prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma, a taje koliku potporu zasad imaju dok Vlada vodi žestoku protukampanju javnim novcem i taji koliko će potrošiti

Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata i jedan od organizatora prikupljanja potpisa protiv rada do 67. godine gost je u studiju 24sata. Sindikati imaju rok do kraja nedjelje za skupiti preko 373.000 potpisa za pokretanje referenduma kojim bi se vratilo umirovljenje na 65. godinu i smanjilo kažnjavanje prijevremenog umirovljenja. Vlada kaže da sindikate obmanjuju javnost i da će nas zahtjevi sindikata koštati 45 milijardi kuna. Tko je u pravu? Potpisuju li umirovljenici stariji od 53. godine na svoju štetu? Zašto Vlada ne reže povlaštene mirovine? Ima li održivog rješenja bez dužeg rada?

To su samo neke teme koje ćemo otvoriti sa Severom. Razgovor uživo pratite od 11 sati na našoj Facebook stranici 24sata Politiko, portalu 24sata i našem YouTube kanalu.

Komentari (29)
  • nevjerovatno je da nitko od silne oporbe ne postavi pitanje prijevremenih mirovina kao i vojnih mirovina koje je HDZ dijelio šakom i kapom prije 20 godina i zbog čega danas i ima toliko penzionera

    6. 5. 2019,   11:13
  • Nije problem sam rad do 67. godine, nego je problem u malim plaćama, jer kad bi plaće bile veće, automatski bi i doprinosi za mirovinsko bili veći, ali naše su plaće srozane na 3800kn i zato imamo male mirovine i nedostatna sredstv za mirovine. Ne možeš istovremeno dati poduzetnicima i umirovljenicima.

    6. 5. 2019,   10:46
  • Sa zakonom ili bez, radit će tko ne bude mogao živjeti od prihoda od mirovine.

    6. 5. 2019,   11:22