Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedan brat pao i poginuo, drugi umro od infarkta kad je saznao

None Foto: HGSS 2

Nešto prije 19 sati mlađi brat M.S. zaputio se iz Planinarskog doma na obližnji izvor vode, koji se nalazi 100-tinjak dalje, kako bi donio vode. Kako se nije vratio brat ga je krenuo tražiti

Tragedija je u subotu navečer potresla Split i okolicu. Dva brata M.S. i A.S. izgubili su živote spletom nesretnih okolnosti, u neposrednoj blizini Planinarskog doma na Mosoru

Prema neslužbenoj informaciji, jedan od njih je poginuo uslijed pada na zaleđenom terenu, kada je otišao po vodu na obližnji izvor, a drugi je umro, najvjerojatnije od srčanog udara, nakon što je brata, zajedno sa svojim prijateljima pronašao mrtvog.

snijeg Mosor DVA BRATA? Tragedija na Mosoru: Poginula su dvojica iskusnih planinara

Dvojica braće su zajedno sa svojim prijateljima, kao i svaki vikend, išli na planinu jer su i jedan i drugi bili zaljubljenici u planinarenje. Nešto prije 19 sati mlađi brat M.S. (57) zaputio se iz Planinarskog doma na obližnji izvor vode, koji se nalazi 100-tinjak metara dalje, kako bi donio vode. Kako se nije vratio, stariji brat A.S. (60) ga je krenuo tražiti.

- Kad su dvojica preostalih koji su boravili u planinarskom domu, od kojih je jedan bio stariji brat onoga koji je otišao po vodu na izvor, primijetili da se on nije vratio, pošli su u potragu. Vidjevši mrtvo tijelo svojega mlađeg brata, srce starijeg brata je otkazalo te je i on umro na licu mjesta - ispričao je Vinko Prizmić, načelnik HGSS-a. 

- Planirano je da tijela stradalih sa Mosora budu prevezena u splitsku bolnicu helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a ako to ne dozvole vremenski uvjeti, onda će uz pomoć pripadnika HGSS-a njihova tijela biti prevezena kopnenim putem - rekao je za Hinu Prizmić.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je u nedjelju izvijestila kako je na Mosoru obavljen očevid te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, te da je o događaju smrtnog stradavanja dvije osobe na Mosoru obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Komentari (55)
  • Kakve sve gluposti ovdje pišete.. Ti ljudi su članovi HGSSa,bezbroj puta su bili i u gorim situacijama. Jednostavno,slijed nesretnih okolnosti doveo je do ove tragedije. Počivali u miru !

    4. 3. 2018,   11:12
  • Ružno je citati komentare bešćutnih i bezosjećajnih ...nesreća se može svakom desiti ...imajte bar malo ljudskosti ako već nemate veliku plaću

    4. 3. 2018,   13:40
  • Čitaš članak i tri puta se ponavlja isti odlomak...

    4. 3. 2018,   11:26