Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedan lakše ozlijeđen u sudaru jahte i manjeg putničkog broda

None Foto: Ministarstvo mora 2

Sudarili su se motorna jahta 'Mountain Star' na kojoj je bilo četvero državljana Republike Austrije, te brod 'Roko', na kojemu je u trenutku sudara boravio samo voditelj, V. Š.

U Pelješkom kanalu jutros u 11 sati sudarili su se jahta i manji putnički brod, a jedan čovjek lakše je ozlijeđen. Sudarili su se motorna jahta 'Mountain Star', duga 14 metara na kojoj je bilo četvero državljana Republike Austrije, pod čijom zastavom je registrirana i njihova jahta te brod 'Roko', dužine 9 metara, koji plovi pod zastavom Republike Hrvatske i na kojemu je u trenutku sudara boravio samo voditelj, V.Š., državljanin Republike Hrvatske, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, to jest ima porezotine i oguljotine, a hitna pomoć mu je pružena čim su pristali u Korčulu.

Foto: Ministarstvo mora

Drveni brod 'Roko' pretrpio je velika oštećenja trupa pa je voda brzo nadirala u njega i do 11.25 sati već je djelomično potonuo do razine pramca, dok je nadgrađe, zapovjedna kabina većim dijelom otrgnuta od palube te je ostala plutati u neposrednoj blizini broda. U pomoć mu je prvi priskočio brod istog vlasnika, a iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture isiuču da nisu primijetili onečišćenje mora.

Foto: Ministarstvo mora

Vlasnik je zatim u 13.50 organizirao tegljenje broda prema mjesnom brodogradilištu u Gradu Korčuli, ali zbog nastalog oštećenja trupa, tegalj se provodio dosta sporo te je okončan u 15.15h, pristajanjem u Korčulansko brodogradilište i izvlačenjem broda iz mora.
 

Komentari (5)
  • Ovo baš i nije neki brod. Nit je jahta od 9 metara. Samo brodice..

    22. 8. 2018,   19:06
  • Slike jahte nema, a to po mom mišljenju samo dokazuje njenu krivicu. Stranci sa jahtama su toliko bahati da misle da je čitavo more njihovo, tako da većinu propisa nit ne poznaju, a kamoli da poštivaju..

    22. 8. 2018,   16:54
  • Kaj opet vozi Horvatinčić ?

    22. 8. 2018,   18:18