Obavijesti

News

Komentari 5

Jedan lakše ozlijeđen u sudaru jahte i manjeg putničkog broda

Jedan lakše ozlijeđen u sudaru jahte i manjeg putničkog broda
2

Sudarili su se motorna jahta 'Mountain Star' na kojoj je bilo četvero državljana Republike Austrije, te brod 'Roko', na kojemu je u trenutku sudara boravio samo voditelj, V. Š.

VIDEO

U Pelješkom kanalu jutros u 11 sati sudarili su se jahta i manji putnički brod, a jedan čovjek lakše je ozlijeđen. Sudarili su se motorna jahta 'Mountain Star', duga 14 metara na kojoj je bilo četvero državljana Republike Austrije, pod čijom zastavom je registrirana i njihova jahta te brod 'Roko', dužine 9 metara, koji plovi pod zastavom Republike Hrvatske i na kojemu je u trenutku sudara boravio samo voditelj, V.Š., državljanin Republike Hrvatske, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, to jest ima porezotine i oguljotine, a hitna pomoć mu je pružena čim su pristali u Korčulu.

Drveni brod 'Roko' pretrpio je velika oštećenja trupa pa je voda brzo nadirala u njega i do 11.25 sati već je djelomično potonuo do razine pramca, dok je nadgrađe, zapovjedna kabina većim dijelom otrgnuta od palube te je ostala plutati u neposrednoj blizini broda. U pomoć mu je prvi priskočio brod istog vlasnika, a iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture isiuču da nisu primijetili onečišćenje mora.

Vlasnik je zatim u 13.50 organizirao tegljenje broda prema mjesnom brodogradilištu u Gradu Korčuli, ali zbog nastalog oštećenja trupa, tegalj se provodio dosta sporo te je okončan u 15.15h, pristajanjem u Korčulansko brodogradilište i izvlačenjem broda iz mora.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca