Obavijesti

News

Komentari 42

Jedan od milijardu: Dječak (8) je sam pobijedio terminalni rak

Jedan od milijardu: Dječak (8) je sam pobijedio terminalni rak
1

Velika Britanija: Julian je obolio od leukemije kada je imao dvije godine. Išao je na kemoterapije, transplantirali su mu koštanu srž, prošao je terapiju s T-stanicama, a onda više nije bilo lijeka...

VIDEO

Julian Malankowska (8) je zaprepastio liječnike nakon što se počeo oporavljati od raka koji je bio u terminalnoj fazi. Dječaku su dijagnosticirali leukemiju kada je imao samo dvije godine. Godinu dana je bio u bolnici gdje su mu davali kemoterapiju. Stanje mu se poboljšalo no nakon nekog vremena rak se vratio. Liječnici su uzeli DNK uzorak njegovog brata Leona, ali nažalost on mu nije bio kompatibilan. Srećom, pronašli su drugog donora i oko Božića 2014. godine Julianu su transplantirali koštanu srž. No rak se opet vratio. Julian je 2016. završio u bolnici jer mu je curila krv iz nosa.

Njegova majka je tada počela istraživati i pronašla je na internetu terapiju T-stanicama koja se izvodi u SAD-u. Julian je postao prvo dijete koje je prošlo istu terapiju u Manchesteru.

Iako se u početku činilo da je terapija uspjela, rak se vratio u lipnju 2017. godine. Tada su liječnici rekli njegovim roditeljima da mu više ne mogu pomoći.

Prestali su mu davati terapije jer je rak bio u terminalnoj fazi. No dječakova majka Aneta (30) se nije predavala. Kaže kako je uvela posebnu dijetu za Juliana i davala mu nekonvencionalne lijekove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kombinirala sam dijetu, sikavicu, alkalnu vodu i svježi sok - kaže Aneta koja je uvjerena da je to pomoglo njezinom sinu. Liječnici su ostali u čudu i rekli su obitelji da je ovo jedan od slučajeva na njih milijardu.

Julianovo stanje se toliko poboljšalo da sada ima blaži oblik leukemije koji je izlječiv.

Dječak je trenutno u bolnici u Manchesteru gdje opet ide na kemoterapiju nakon koje će mu liječnici, budući da prvi pokušaj nije uspio, opet translatirati koštanu srž. Nadaju se da će rak nakon toga biti u remisiji, piše Mirror. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a