Obavijesti

News

Komentari 19

Jedan od najljepših malih obiteljskih hotela u Hrvatskoj

Jedan od najljepših malih obiteljskih hotela u Hrvatskoj
19

Boutique hotel Srakovčić na karlovačkoj obali Korane

Pogled na prekrasnu Koranu kojom plivaju labudovi, smirujući šum slapa te svježina koja stiže iz jednog od najljepših hrvatskih parkova stvaraju prekrasan ugođaj bilo za obiteljske susrete i proslave, bilo za poslovne skupove i sastanke u karlovačkom Hotelu Korana Srakovčić. 

Iako je samom središtu grada, zbog predivnog Vrbanićeva perivoja koji ga okružuje, daleko je od vreve. Zahvaljujući raznovrsnoj i nadasve kvalitetnoj ponudi, sedam su ga puta proglasili najboljim malim obiteljskim hotelom, a i hotelski restoran stalno je na listi 100 najboljih u Hrvatskoj. 

Hotel Korana prvotno je sagrađen 1908. na samom rubu karlovačke Zvijezde. Odmah je postao poznato lječilište, kupalište te omiljeno okupljalište Karlovčana i njihovih gostiju. Kao jedna od najljepših građevina, bio je i simbol grada. Nakon 2. svjetskog rata preimenovan je u Park, no tadašnja vlast ga je zapustila pa je do kraja prošlog stoljeća sasvim oronuo. Obitelj Srakovčić uzela ga je u koncesiju i obnovila u suradnji s karlovačkim konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture te Ministarstvom turizma. Ponovno je otvoren 2003. i danas je izvana identičan originalnoj zgradi koja je prije stotinjak godina krasila karlovačke razglednice. Iznutra, pak, riječ je o objektu koji zadovoljava sve prohtjeve ugostiteljstva i turizma trećeg tisućljeća.

Hotel ima četiri zvjezdice. Smještaj nudi u 12 dvokrevetnih, četiri deluxe sobe s pomoćnim ležajem te tri poslovna apartmana. Sve sobe su klimatizirane i imaju wireless internet te televizijske prijamnike sa satelitskim programima. Bazen i sauna rade svakodnevno, a hotelskim gostima korištenje je besplatno. 
U sklopu Hotela Korana ili u njegovoj neposrednoj blizini su sportska dvorana, dvorana za penjanje, tereni za badminton, tenis, biciklističke staze te one za trčanje i nordijsko hodanje, rekreativni centar, dječje igralište i Foginovo, jedna od najljepših riječnih plaža u Hrvatskoj. 

Okrijepu nakon sportskih i welness aktivnosti nudi restoran poznat po vrhunskim domaćim namirnicama te vlastitoj proizvodnji tjestenina i slastica. Vrlo je lijepo uređen. 


U zatvorenom dijelu  ima 180 sjedećih mjesta, a posebno su atraktivne dvije terase pokraj čiste rijeke zahvaljujući kojima se, za toplih mjeseci, mogu organizirati i vjenčanja za do 300 uzvanika. 


Profesionalna ekipa iz hotela i restorana svesrdno će pomoći pri odabiru jela, pripremi scenarija te cjelokupnog tijeka i provedbe svečanosti. Standardni jelovnik obiluje specijalitetima od najboljih sezonskih domaćih namirnica koje pripremaju na tradicionalni način ili na moderan način kao slow food,  već kako vi preferirate. Restoran poznat po raznim vrstama bifteka, iako će sve što kušate biti stvarno vrhunski.

Za poslovne goste, hotel ima multimedijalnu dvornu tehnički opremljenu za sve vrste konferencija i team buildinga na kojima može sudjelovati do 200 ljudi. 

Grupama organiziraju i tematske kulturno-povijesne te enogastronomske programe i izlete u nedirnutu prirodu oko Karlovca, dnevno druženje u hotelu Srce prirode koje je vlasništvo obitelji Srakovčić s natkrivenim bazenom, sjenicom i kušaonicom vina...


Također, organizirani su i trodnevni "city-break" aranžmani koji, za goste iz udaljenijih krajeva Hrvatske te strance, obuhvaćaju primjerice i transfere od Zračne luke Zagreb do hotela i natrag. Uostalom, Zagreb je nadomak Hotela Korana Srakovčić - dijeli ih samo pola sata vožnje autocestom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...