Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odblokirali Franck: 'Uvijek smo podmirivali sve svoje obveze'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera, objavili su u srijedu iz Francka

Račun tvrtke Franck je prema sadašnjim podacima Fine odblokiran.

- Račun Francka je u kratkome roku deblokiran. Ističemo kako je Franck uvijek podmirivao sve svoje obveze, pa čak i one koje se ne odnose na nas, već obveze naših partnera. Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera kao i do sada te s poslovanjem nastavljamo neometano - obavili su iz Francka. 

Podsjetimo, u srijedu prijepodne je objavljeno da je račun Franca blokiran.  Radi se o jednom od najvećih dobavljača Agrokora. 

- Ovih dana suočeni smo s puštanjem naloga malih banaka koje još nisu pristupile standstill aranžmanu. Stabilizacija stanja na računu očekuje se tijekom dana s obzirom na planirane uplate - objavili su u srijedu prijepodne iz Francka. 

Poslovni računi AgroFructusa iz Donjeg Miholjca, također jednog od većih dobavljača Agrkora, blokirani su u utorak od strane jedne banke, no iz te tvrtke u srijedu najavljuju kako bi blokada uskoro trebala biti povučena.

- Jučer tijekom dana tvrtka AgroFructus blokirana je od strane jedne banke, no blokada je u kratkom vremenu povučena. Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa - stoji  u odgovoru te tvrtke na Hinin upit.

Iako podaci Fine pokazuju da su u srijedu oko 11 sati računi tvrtke i dalje u blokadi, iz AgroFructusa pojašnjavaju kako su dokumenti za deblokadu pripremljeni te će računi biti uskoro deblokirani, nakon redovite procedure u takvim slučajevima.

Iz AgroFructusa ističu i kako se svojim poslovnim partnerima zahvaljuju na razumijevanju i strpljenju u trenutnoj situaciji.

 AgroFructus je tvrtka iz Donjeg MIholjca za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća, čiji je predsjednik Uprave Denis Matijević u ponedjeljak, uoči sastanka Agrokovorih dobavljača i premijera Andreja Plenkovića izjavio kako smatra da je dobro dok je u procesu oko Agorkora država medijator, ali ne i da se direktno miješa.

Računi ostalih dobavljača nisu u blokadi

Računi ostalih većih dobavljača nisu u blokadi. Naime, podaci Fine pokazuju da jutros oko 10 nije bilo blokada na računima npr. Kraša, Vindije, Badela 1862, Podravke, Dukata, Mlinara ili osječkog Žita. 

Tisak i još neke tvrtke Agrokora više nisu u blokadi

I dalje su u blokadi računi samog koncerna Agrokor, kao i većine njegovih tvrtki - Konzuma (osim računa u Karlovačkoj banci, otvorenog 31. ožujka ove godine), Leda, Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vinkovci, Vupika, PIK-a Vrbovec, Belja, Mladine te Velpro-centra. No, Finini podaci pokazuju kako račun Tiska više nije u blokadi, a nisu blokirani ni računi tvrtki Agrolaguna, Solana Pag, Roto dinamic te tvrtke A007, koja upravlja on-line trgovinom abrakadabra.

- Ništa se u tome smislu nije promijenilo i očekujemo da će zapravo svi ovi razgovori koje smo vodili i u Vladi i s bankama ranijih dana, uroditi plodom, da će svijest o urgentnosti situacije i potrebi brze reakcije biti primjerena i u ponašanju drugih aktera, ne samo nas koji taj sustav zapravo održavamo na životu svojim isporukama roba i suzdržavanjem od prinudnih naplata svojih potraživanja - rekao je nedavno član uprave Francka Josip Budimir. 

Podsjetimo, u utorak je objavljeno i kako se s kioska Tiska povlači ZET te kako HT povlači svoje bonove s kioska Tiska i iz Konzuma

No, kasnije se oglasio ZET i rekao kako su građanima ipak dostupne karte na 'uobičajenim prodajnim mjestima'.

- Sve su vrste pretplatnih, vrijednosnih i pojedinačnih voznih karata dostupne na svim uobičajenim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima svih ugovornih partnera i u vozilima javnog prijevoza. Ispričavamo se korisnicima zbog današnje kratkotrajne ograničenosti pojedinih usluga u dijelu prodajne mreže - javio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić bez ikakvih dodatnih objašnjenja. 

Komentari (227)
  • Todorićeva imovina na bubanj i nek se podmiruju vjerovnici !

    5. 4. 2017,   09:37
  • a narod suti,kao da se nista ne dogadja. U normalnim zemljama gorio bi parlament skupa s vladom,ali ne u rvatskoj,tu su ljudi fini i pristojni i vjeruju u da ce nas neki strucnjaci spasiti,koji su poslani od istih koji su sve ovo isplanirali. Koje glupe ovce od ovog naroda,to je za nepovirovati

    5. 4. 2017,   09:43
  • Kada ću dvorac na bubanj?

    5. 4. 2017,   09:50