Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedan od pljačkaša bankomata je doktor medicine bez posla?

None Foto: PIXSELL 5

Nakon što je u petak objavljeno da je policija razriješila dva slučaja pljačke bankomata na riječkom području, sada se navodno saznalo i tko su počinitelji drskih krađa

PU primorsko-goranska na izvanrednoj je tiskovnoj konferenciji objavila da su razriješene obje pljačke bankomata na riječkom području. U slučaju bankomata Erste banke na Kantridi nađeno je 954 tisuće kuna od ukradenih 958 tisuća.

Rijeka: Na konferenciji prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja kaznenih djela teških krađa | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U slučaju pljačke drugog bankomata, onog na Kraljevici, kada je eksplozijom uništen bankomat te ukradeno 200.000 kuna novac nije pronađen.

POGLEDAJTE VIDEO:

Za obje pljačke osumnjičena su ista dva počinitelja: uhićeni 54-godišnjak iz Zagrebačke županije te 50-godišnjak iz riječke regije za kojim policija trenutno traga. 

RIJEŠENE RIJEČKE PLJAČKE Policija otkrila tko je opljačkao čak milijun kuna iz bankomata

Novi list piše da je 54-godišnjak nezaposleni doktor medicine, oženjen i s troje djece dok je 50-godišnjak rodom iz Rijeke, a živi na Krku i po zanimanju je vozač.

Rijeka: Na konferenciji prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja kaznenih djela teških krađa | Autor: Goran Kovacic/PIXSELL Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Novi list doznaje da su napali bankomat tako što su u njegovu unutrašnjost kroz otvor za novčanice umetnuli plastičnu cijev kojom su prostor bankomata ispunili eksplozivnom smjesom. Poslije postizanja dovoljne koncentracije, smjesu su aktivirali električnim impulsom iz takozvanog šokera. Na isti način opljačkan je i bankomat u Kraljevici.

Tandem se sumnjiči i da je na riječkom području ukrao dva automobila koje su koristili u obijanju bankomata.

Iako nema službene objave, Novi list neslužbeno doznaje kako je policija pljačkašima ušla u trag preko bankovne kartice osumnjičenog 54-godišnjaka koja je korištena u obje pljačke.

Novi list saznaje i da je policija očevidom nad Fiatom Unom pronašla 24.000 kuna, a onda su pored njega pronašli i parkirani Volkswagen Touran, koji je u vlasništvu osumnjilčenog Krčanina i u čijem su prtljažniku pronašli 930,5 tisuća kuna i dio bankomata s natpisom Ersten banka.

 

Komentari (45)
  • ne kuzim taj izraz "drska pljacka" . znaci likovi maznu par sto tisuca kuna, ako i toliko, i dobiju epitet "drski" lopov. ovi na vlasti maznu milijarde i ne usudi ih se nitko nazvati uopce lopovima. ako je gledati po skali koji bi naziv za njih bio ? odvratni? pohlepni? bolesni?

    21. 9. 2019,   11:12
  • Koji drot je maznuo 4 soma?pitanje za 954 tkn?

    21. 9. 2019,   11:19
  • Taj bi sigurno bio divan doktor!

    21. 9. 2019,   11:10