Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedino suradnjom i dogovorom moguće je sačuvati "Uljanik"

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Primjećuje se sve više nesuglasica i razilaženja u stavovima između ključnih aktera – Vlade Republike Hrvatske i novog strateškog partnera", ocijenili su Flego i Miletić

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić u petak su apelirali na sve uključene aktere oko pulskog "Uljanika" da surađuju i da zajedno pokušaju naći rješenje jer u tom brodogradilištu, kako su istaknuli, agonija traje predugo, strpljenje je odavno potrošeno, a neizvjesnost je postala nepodnošljiva.

"Nakon što su prije gotovo mjesec dana Uprava i Nadzorni odbor Uljanika na zajedničkoj sjednici donijeli odluku o odabiru novog strateškog partnera, činilo se da je neko rješenje na vidiku. Međutim, kako vrijeme odmiče i bližimo se trenutku kad bi resorne institucije trebale donijeti konkretnu odluku o budućnosti Uljanika, primjećuje se sve više nesuglasica i razilaženja u stavovima između ključnih aktera – Vlade Republike Hrvatske i novog strateškog partnera", ocijenili su Flego i Miletić te poručili kako su "disonantni tonovi između Vlade i strateškog partnera posljednje što itko želi čuti".

"Nemojte dozvoliti da podjele miniraju budućnost Uljanika. Zato apeliramo na obje strane da nastave razgovore i da se fokusiraju na kompromis i dogovor. Ako postoji trenutak u kojem trebamo biti ujedinjeni, onda je to ovaj. Ostavimo po strani razlike i neslaganja. Jedino suradnja i dogovor mogu sačuvati Uljanik i okončati agoniju radnika i njihovih obitelji. Neka to svima bude prioritet", poručili su župan Flego i gradonačelnik Miletić u zajedničkom priopćenju.

Komentari (8)
  • Izjave o "suradnji i dogovoru" zvuce lijepo ali su u sustini besmislene. Tko bi se trebao dogovoriti i s kim? Radi se o pitanju hoce li se necije bolesne ambicije o "trecoj najjacoj brodogradnji na svijetu" prelamati preko ledja poreznih obveznika. Osim toga, Flego i Miletic su politicari, ne gospodarstvenici. Politicarima ne vjerijem niti kada mi kazu koliko je sati, kamoli da bih im vjerovao po pitanju dogovora o raspolaganju tudjim novcem. Brodogradilista, kao uostalom i sve druge drzavne firme, treba prepustiti trzistu. Ako su u stanju poslovati s profitom, onda ce prezivjeti, ako nisu - nece. Bilo bi lijepo vidjeti Flegu i Miletica da uloze svoj novac i kupe dionice Uljanika, svaki za jedno 100.000kn. Ovakve besmislice koje na prvi pogled dobro zvuce su nasljedje iz olovnih vremena.

    2. 3. 2019,   05:20
  • dogovorite se tko ce vise krasti ids oli sdp?

    3. 3. 2019,   18:13
  • Uljanik treba zatvoriti a sve radnike poslati u Irsku ili Švedsku koja potražuje brodograditelje.

    2. 3. 2019,   02:26