Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Jedinstvena prilika da shvatite kako će se mediji razvijati...'

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na vrijeme smo prepoznali potrebu za transformacijom. Na konferenciji ću iz prve ruke govoriti kako smo od propale televizije izgradili najbolji video odjel, rekao je šef JoomBoosa i videa u 24sata Matej Lončarić

Najveća europska video konferencija samo što nije počela! Pod zajedničkom organizacijom 24sata i Svjetske udruge novinskih izdavača (WAN-ifra) u Zagrebu se održavaju Video Action Days. Kaptol Boutique Cinema & Bar 2. i 3. listopada ugostit će najveće svjetske stručnjake u produkciji video sadržaja. 

Njima će se za govornicom pridružiti i jake domaće snage, direktor Styrije za Hrvatsku Boris Trupčević i Matej Lončarić, šef video odjela u 24sata te JoomBoosa.

- Nikad se na jednome mjestu u regiji nije okupilo toliko stručnjaka za digital kao sad u Zagrebu. To je jedinstvena prilika da cijelo tržište shvati u kojem smjeru će se mediji razvijati. 24sata prednjače u razvoju svih digitalnih platformi i na vrijeme smo prepoznali potrebu za transformacijom. Na Video Action Daysu iz prve ruke ću govoriti kako smo od propale televizije izgradili najbolji video odjel u regiji te najjači YouTube kanal. I nećemo stati - rekao je Matej Lončarić. 

Da je video revolucija stigla, to najbolje znaju stručnjaci koji nam stižu u Zagreb. U Zagrebu će se za govornicom izmjenjivati urednici iz najvećih svjetskih medija poput Bilda, BBC-ja, El Paisa...

-  Osim same produkcije, jako je važna konzumacija videa od strane publike, njihove navike praćenja vijesti i što oni biraju - naglašava Kalogeropoulos Antonis iz Reutersova instituta za novinarstvo na prestižnom Sveučilištu Oxford.

U Zagreb stiže i Ralf Ressmann, čelnik svjetske udruge novinskih izdavača.

- Jedini put kojim idete ako koristite video sadržaj je uspješan put - poručio je Ressmann.

Kao key-note govornik tu je i indijski genijalac Yusuf Omar. Ovaj stručnjak za medije i društvene mreže izvještavao je "naoružan" samo mobitelom iz sirijskog rata, a u Indiji je napravio pravu revoluciju kad je 750 novinara osposobio za video rad na mobitelima.

- Stiže nam 2018. godina i s njom novi trendovi. Veselim se našem druženju, na kojem ćemo sagledati sve načine zarade novca na video sadržaju. Predavanje ću posvetiti novim načinima monetiziranja sadržaja na društvenim mrežama koje imaju nevjerojatan potencijal - poručio je Yusuf Omar.

Svoju ulaznicu možete nabaviti na web stranici događaja.