Obavijesti

News

Komentari 35

Jednoglasno su odlučili: SDP ide u restrukturiranje stranke...

Jednoglasno su odlučili: SDP ide u restrukturiranje stranke...
1

U SDP-u, pred kojim je otplata devet milijuna kuna kredita, planiraju uštedjeti novom sistematizacijom radnih mjesta, a štedjet će se i na reprezentaciji, uslugama te dijelom na plaćama

VIDEO

Predsjedništvo SDP-a u četvrtak navečer jednoglasno je prihvatilo plan restrukturiranja stranke kojim planiraju uštedjeti između dva i tri milijuna kuna na godišnjoj razini.

U SDP-u, pred kojim je otplata devet milijuna kuna kredita, planiraju uštedjeti novom sistematizacijom radnih mjesta, a štedjet će se i na reprezentaciji, uslugama te dijelom na plaćama zaposlenika, doznaje se u stranci nakon sjednice Predsjedništva.

Stranka mora vraćati milijunske iznose kredita kojima su financirane kampanje za parlamentarne izbore 2015. i 2016. godine, dok je na čelu te stranke bio Zoran Milanović.

Kako bi  mogli vraćati nepodmirene novčane obaveze, Predsjedništvo je odlučilo i povećati članarine svojih dužnosnika, sukladno primanjima. Tako bi članarine SDP-ovih saborskih zastupnika trebale porasti više nego dvostruko, sa sadašnjih 400 kuna na oko 1000 kuna mjesečno, kažu u stranci čije se Predsjedništvo oko te odluke jednoglasno usuglasilo.

Članarine bi trebale porasti i SDP-ovim načelnicima općina i gradonačelnicima, sukladno njihovim primanjima.

Plaće zaposlenih u stranci, koje se sada kreću u rasponu od 4500 do 17.000 kuna, trebale bi se ujednačiti. U najniže plaće neće se dirati, 5 do 20 posto smanjit će se plaće do 10.000 kuna, a najviše će se rezati onima s primanjima između 10.000 i 17.000 kuna. SDP ima oko 50 zaposlenih, no otpuštanja, kažu u stranci, neće biti.  

Nova sistematizacija radnih mjesta samo je dio restrukturiranja kroz koji će proći cijeli SDP, u kojemu bi trebalo ubuduće biti transparentnije "tko koliko radi", a 37 SDP-ovih saborskih zastupnika očekuje i više obilazaka terena i komunikacije s građanima.

Nakon što je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo plan restrukturiranja, o njemu bi se u subotu trebao očitovati i Glavni odbor stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca