Obavijesti

News

Komentari 1

Jeftinije: Kartu za bus pronaći se može i za 40 posto cijene

Redovne cijene za autobus od Osijeka do Zadra su 235 i 253 kune, a još u četvrtak karta za 1. srpnja mogla se kupiti i za 100 kuna

VIDEO

First minute ponuda vrijedi za ograničeni broj karata po cijenama jeftinijim za pedesetak posto, a te karte mogu se kupiti online ili na mobilnoj aplikaciji Arriva Croatia, rekli su nam iz Arriva grupacije.

U njoj su Autotrans sa sjedištem u Cresu, Autoprometno poduzeće iz Požege (APP) i Panturist iz Osijeka.

First minute karte nude na oko 250 relacija. Od Zagreba do Zadra može se putovati i za 49 kuna, do Crikvenice za 53, a do Krka za 55 kuna. Iz Osijeka je s takvim kartama Arrive najpovoljnije putovati do Zadra već za 100 kuna, do Splita za 140, do Poreča za 150, a do Paga za 165 kuna.

Pri kupnji svih karata preko aplikacije dobije se dodatnih pet posto popusta. No first minute karte ne mogu se vratiti i za njih se ne može dobiti novac natrag. Ostale, kako su nam odgovorili iz Arriva grupe te iz Samoborčeka, mogu se vratiti najkasnije dva sata prije polaska u domaćem prijevozu, a u međunarodnom šest sati. Zadržat će 10 posto manipulativnih troškova te novac za rezervaciju, koja stoji između tri i sedam kuna u domaćem prijevozu, a do 10 u međunarodnom. Povratne karte su 25 posto jeftinije od dvije redovne kod Samoborčeka i Arrive. I sjedalo za povratak može se rezervirati pri kupnji povratne karte, a najkasnije dva sata prije polaska autobusa. Kod Arrive se to može i online, a iz Samoborčeka kažu da se sjedalo može rezervirati na svim kolodvorima duž pojedine linije ili telefonski.

Arriva ima jeftinije karte u first minute ponudi, no inače je cijena jednaka cijele godine i bez obzira kad se kupi, a može se i šest mjeseci unaprijed. I Samoborčekove cijene jednake su ako se kupuje ranije, a to može biti 90 dana prije putovanja.

Iz FlixBusa su rekli da imaju dinamične cijene. Što se ranije kupi karta, jeftinija je, a mogu se kupiti šest tjedana unaprijed. Najskuplja je karta koja se kupuje kod vozača. FlixBus nema povratne karte kao autobusni prijevoznici. Navode da se karte mogu otkazati i 15 minuta prije polaska autobusa, no naplatit će naknadu od 30 kuna.

Putnik neće dobiti novac nego kupon za kupnju nove karte. Iz FlixBusa nisu komentirali zašto se u četvrtak karta od Zagreba do Zadra za isti dan, subotu, 6. srpnja, mogla kupiti za 95, 155, 195 i 235, koliko su stajale na stranici Autobusnoga kolodvora Zagreb. Razlog može biti veća potražnja u određenom terminu, pa je i cijena viša, a u drugom, ako je veća konkurencija, odnosno ima i linija drugih prijevoznika, ponude kartu jeftinije.

- Prije kupnje provjerite cijene hrvatskih prijevoznika. FlixBus je agencija i kod njih nisu jeftine sve karte nego samo promotivne. Treba provjeriti i može li se odustati te kako možete rezervirati sjedalo u autobusu za povratak - upozoravaju iz Hrvatske udruge autobusnih prijevoznika.

Do obale se može i vlakom. Karta od Zagreba do Pule stoji 80 kuna, a put traje gotovo devet sati. I ne vozi cijelo vrijeme vlak. Od Rijeke do Lupoglava ide se autobusom.

Iz Zagreba do Rijeke karta za vlak je 65 kuna, do Zadra 100 (u Kninu se prelazi na autobus), a do Splita 120 kuna. Promotivna cijena za Split vrijedi do kraja rujna, a za Pulu, Rijeku i Zadar do 14. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...