Obavijesti

News

Komentari 247

Nestao spis o Brkiću: 'Nemamo ga u državnom odvjetništvu'

Nestao spis o Brkiću: 'Nemamo ga u državnom odvjetništvu'

Na pitanje je li se u policijskim dokumentima spominjalo Brkićevo ime, Jelenić je kazao da ne može reći je li se u bilo kojem dokumentu pojavilo bilo čije ime

VIDEO

Nakon zatvorene sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić prokomentirao je slučaj istrage prostitucije iz 2011. godine, odnosno navode da je Milijan Brkić kao tadašnji zamjenik ravnatelja policije odavao detalje istrage.

Naveo je kako je temeljem saznanja koje je imalo državno odvjetništvo istražnom sucu županijskog suda u Zagrebu podnesen prijedlog za ispitivanje svjedoka. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ti svjedoci su ispitani. Radi se o ljudima koji su prije toga svoja neformalna saznanja iznijeli policiji i u tom istražnom postupku ta saznanja nisu ponovili. To znači da nema terećenja, odnosno da saznanja koja su neformalno data i ne mogu biti dokaz u kaznenom postupku kada su se pretočila u ono što bi eventualno moglo biti dokaz u kaznenom postupku, nisu bila ista u bitnom elementu - rekao je Jelenić. 

To znači da se nije otkrilo tko je tada odavao tajne podatke jer se nije prikupilo dovoljno dokaza. Jelinić je kazao da dva dana o cijelom slučaju nije ništa govorio, jer je želio biti odgovoran prema javnosti i prikupiti sve informacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:35

Na pitanje je li ime Milijana Brkića tada spominjano u službenoj policijskoj dokumentaciji i je li pozivan kao svjedok, odgovorio je kako ne može reći je li u neformalnim policijskim dokumentima spominjano bilo čije ime. 

Nobilo uvjeren kako su svi sve znali: Štitili su Milijana Brkića
Nobilo uvjeren kako su svi sve znali: Štitili su Milijana Brkića

- Samo vam kažem da oni ljudi na temelju čijih se neformalnih izjava krenulo u neko postupanje, to kao svjedoci nisu pred sucem potvrdili - ponovio je. 

Upitan je li istraga u tom trenutku stala ili se nastavilo s nekim drugim radnjama, Jelenić je kazao: 

- Da bih mogao odgovoriti na to pitanje probat ćemo rekonstruirati spis predmeta. Jer spisa predmeta u ovom trenutku u općinskom državnom odvjetništvu nema. Općinsko državno odvjetništvo će nakon rekonstrukcije predmeta donijeti svoju odluku - najavio je. 

Vasini obiteljski dvori: Uredio kuću koju nije prijavio u kartici
Vasini obiteljski dvori: Uredio kuću koju nije prijavio u kartici

Na konstataciju može li se iz svega što je rekao zaključiti kako 2011. nije bilo nikakvog zataškavanja, uzvratio je: 

- Nikakvog zataškavanja nije bilo po meni - ustvrdio je Jelenić.

Iako je tada bio zamjenik državnog odvjetnika, Jelenić tvrdi da s problematikom tada nije bio upoznat. 

- Provjerama na višim državnim odvjetništvima, dakle županijskom i DORH-u utvrđeno je da nikada općinsko državno odvjetništvo o postojanju tog predmeta nije ta dva nadređena odvjetništva izvijestilo - rekao je glavni državni odvjetnik.

Postavilo se i pitanje oko afere SMS odnosno očekuje li brze rezultate vezano uz Blaža Curića. Kazao je kako "rezultate očekuje u realnom vremenu u kojem se do tih rezultata objektivno može doći". 

Kako je moguće da se ovakav HDZ još uvijek nalazi na vlasti
Kako je moguće da se ovakav HDZ još uvijek nalazi na vlasti

- Istraga nije baš jednostavna i ima puno radnji koje policija u tom istraživanju mora napraviti. Definicija brzine je relativna, očekujem da ti rezultati istraživanja budu u najkraćem mogućem vremenu, a koje ne smije biti na uštrb rezultata istrage - kazao je. 

Glavni državni odvjetnik kazao je i kako nema zamjerke na posao policije. Na pitanje je li Milijan Brkić dao iskaz u aferi SMS uzvratio je: 

- Svi oni koji trebaju dati iskaze vrlo vjerojatno će biti pozvani da daju iskaze onda kada će biti procijenjeno da je to za istragu najbolje - rekao je.

Vasin brat htio je graditi na Opatovini, ali stigla je recesija
Vasin brat htio je graditi na Opatovini, ali stigla je recesija

Jelenić je stava i da curenje informacija iz istraga nije tako često. naveo je kako je u posljednje tri do četiri godine svaki puta zajednički reagirala policija i DORH te da je, koliko mu je poznato, do sada za to optuženo 9 policijskih službenika. Na pitanje imaju li građani razloga za nepovjerenje u sustav odnosno treba li u njemu nešto mijenjati, odgovorio je:

- Po meni sustav funkcionira zadovoljavajuće. Naravno da u svakom žitu ima kukolja, ali ovaj sustav je u stanju kukolj prepoznati i onda kada postaje osnove sumnje i dokazi protiv tog kukolja podignuti optužnicu - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa