Obavijesti

News

Komentari 0

Jeremy Hunt optužuje napad snimatelja na Trumpovu skupu

Jeremy Hunt optužuje napad snimatelja na Trumpovu skupu
1

Čovjek koji je nosio kapu "Učinimo ponovno Ameriku velikom" gurnuo je BBC-ijeva snimatelja Rona Skeansa prije nego što je bio izvučen iz okupljena mnoštva, pokazuje video snimka BBC-a

VIDEO

Britanski ministar vanjskih poslova Jeremy Hunt osudio je napad pristaše američkog predsjednika Donalda Trumpa na BBC-ijeva snimatelja počinjen na skupu u El Pasu u Teksasu, prenose agencije u srijedu. 

Na pitanje mreže Sky News u utorak je li prihvatljivo da Trump do te mjere djeluje na svoje pristaše da nasrnu na snimatelja, Hunt je odgovorio: "Nikad nije prihvatljivo da su novinar i snimatelj napadnuti samo zbog toga što obavljaju svoj posao".

Čovjek koji je nosio kapu "Učinimo ponovno Ameriku velikom" gurnuo je BBC-ijeva snimatelja Rona Skeansa prije nego što je bio izvučen iz okupljena mnoštva, pokazuje video snimka BBC-a.

Trump često napada medije i kaže da nepošteno izvješćuju, a neke medije optužuje da proizvode "lažne vijesti" i "neprijatelje naroda".

Mediji su Trumpu uzvratili, a izdavač New York Timesa A. G. Sulzberger pridružio se ostalima koji kažu da su Trumpovi govori povećali mogućnost da se novinari suočavaju s nasiljem, i u SAD-u i u inozemstvu.

 "Ovdje međutim postoji šire pitanje, a to je da je prošle godine širom svijeta ubijeno 80 novinara samo zato što su radili svoj posao", rekao je Hunt i dodao: "Vrlo smo zabrinuti zbog toga".

Udruga fotoreportera Bijele kuće osudila je napad  i rekla da Bijela kuća, obavještajne službe i lokalne snage za održavanje reda moraju učiniti više  da zaštite novinare na Trumpovim skupovima. Skeans je član udruge.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u izjavi ističe da Trump "osuđuje svaki čin nasilja protiv pojedinca ili skupine - uključujući pripadnike medija. Sve koji prisustvuju skupovima pozivamo da se ponašaju miroljubivo i s poštovanjem".

BBC je izvijestio da je Trumpov pristaša tijekom skupa gurnuo Skeansa te mu opsovao. Objavili su i video snimku na kojoj se vidi da je nakon incidenta pristaša zaustavljen te odveden iz prostora gdje se nalaze novinari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu