Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jeruzalem: Bush posjetio mjesto Isusovog rođenja

None Foto: AFP 6

Bush je u Jeruzalemu posjetio memorijalni centar Yad Vashem gdje su u posebnom dijelu uklesana imena židovske djece stradale od nacističke ruke

Američki predsjednik George W. Bush u petak je započeo treći, zadnji dan pregovora sa sugovornicima na palestinskim teritorijima i u Izraelu. Tom prilikom posjetio je jeruzalemski memorijalni centar Yad Vashem. Predsjednika i državnu tajnicu Condoleezzu Rice pratili su tijekom obilaska izraelski premijer Ehud Olmert i predsjednik Shimon Peres.
Bush je tijekom posjeta Yad Vashemu obišao i povijesni muzej u sklopu memorijalnoga kompleksa, gdje je položio vijenac, a posjetio je i poseban dio u kojemu su uklesana imena židovske djece stradale u nacističkim logorima i getima. Američki predsjednik u svom je posjetu obišao i Crkvu rođenja, sagrađenu na mjestu za koje se vjeruje da se tu rodio Isus. Kasnije je predviđen i njegov posjet brdu Blaženstva na kojem je Isus održao svoju poznatu Propovijed na Gori. Nakon toga će otputovati u Kuvajt. Bush je na temelju prethodna dva dana pregovora zaključio da se na uspostavljanje palestinske države predugo čekalo. Obje će strane morati učiniti neke "bolne političke koncesije", rekao je Bush, ponovivši kako i dalje podupire izraelsku želju da zadrži ključna naselja na području Zapadne obale te da bi želio da granice buduće palestinske države "budu odraz realnosti".

Komentiraj, znaš da želiš!