Obavijesti

News

Komentari 86

Jesu li HDZ i HNS pogodovali Vrdoljaku za luksuzne stanove?

Jesu li HDZ i HNS pogodovali Vrdoljaku za luksuzne stanove?
1

Tvrtki HNS-ovaca Klementa Bašića i Ivana Vrdoljaka odobreno je da mogu graditi i tijekom ljeta, a HNS traži i obnovu ceste pored zgrade. Bašić: Gradnja je odobrena svima, a cesta je u katastrofalnom stanju!

VIDEO

Podrška višemilijunskim investicijama poput ove u gradu Splitu svakako mora biti i javni interes kotara, grada i svih njegovih građana. Tražimo da se kod gradskog vijeća Splita zauzmete za izuzimanje zabrane izvođenja radova na predmetnoj lokaciji za predmetni projekt.

Dio je to dopisa koje je HNS-ov Klement Bašić u travnju poslao vijećnicima splitskog kotara Žnjan. Bašić je i nahvalio projekt 10 luksuznih stanova koje preko tvrtke Sunčani Žnjan gradi sa stranačkim šefom Ivanom Vrdoljakom. Prema prodajnoj cijeni, zgrada nedaleko od plaže vrijedi oko 16,4 milijuna kuna.

Pokretanje videa...

00:51

Tvrtki Bašića i Vrdoljaka je kraju odobreno da mogu raditi i preko ljeta kada inače traje zabrana radova u Splitu. Ključno je što je na to odobrenje pristao kotar Žnjan. A u njemu vlast drži HDZ i HNS. Štoviše, upravo Bašić se natjecao i pobijedio na kotarskim izborima na Žnjanu, ali je mjesto u kotarskoj vijećnici prepustio svom kolegi. U suprotnom bi bio u situaciji da kao investitor piše vijeću da mu nešto odobri, a onda kao političar o tome glasa, što je čisti sukob interesa. Kotar Žnjan je većinom glasova, tri HDZ-ova i jednog HNS-ovog vijećnika, pristao na izuzetak od zabrane radova. Odluka je, sukladno proceduri, poslana zatim gradskom vijeću Splita, a oni su u konačnici odobrili radove tijekom ljeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim toga, prva točka HNS-ova programa na kotarskim izborima je bila rekonstrukcija i uređenje ulice Put Žnjana koja prolazi tik  pored zgrade koju gradi tvrtka Bašića i Vrdoljaka.
Oporbeni vijećnik stranke Pametno Sani Marešić je glasao protiv odobrenja gradnje tijekom ljeta i za tvrtku Sunčani Žnjan i potvrdio nam je da je četvero vijećnika koalicije HDZ-HNS dalo zeleno svjetlo.

Vrdoljak u Splitu gradi stanove vrijedne čak 16,4 milijuna kuna
Vrdoljak u Splitu gradi stanove vrijedne čak 16,4 milijuna kuna

- HNS-a ranije nije bilo u kotarskoj politici. Pojavili su se dva mjeseca prije izbora sa svojim programom i jako se trudili i angažirali u kotaru. Možda i ovaj privatni interes opravdava taj veliki trud stranke – kaže nam Marešić.

No, Klement Bašić nudi sasvim drugačije viđenje ove priče i žestoko negira da su ili on ili stranka radili primarno za njegov interes. I tu ima dva argumenta.Svim investitorima koji su tražili radove preko ljeta je to odobreno, a ne samo tvrtki Sunčani Žnjan. Da su odobrenje dobili i ostali investitori, potvrdila nam je i predsjednica Pametnog Marijana Puljak koja kaže da su bili protiv jer je apsurdno da postoji odluka o zabrani radova tijekom ljeta, a svi koji žele graditi dobiju izuzetak. Bašić također isteče da je ulica Put Žnjana u tako lošem stanju da se mora rekonstruirati bez obzira na njihovu investiciju, a za to su se zalagali i iz stranke Pametno. Ulica jeste u groznom stanju i uz uski kolnik je uprava Splita dozvolila brojne stanove i izgradnju iako nije prije toga napravila nužno proširenje i infrastrukturu.

Vrdoljak si kupio penthouse: 'Platio sam ga 2,4 milijuna kn'
Vrdoljak si kupio penthouse: 'Platio sam ga 2,4 milijuna kn'

- Što se tiče moje dozvole za red ljeti, svi koji su predali zahtjev za rad, odlukom Gradskog vijeća su je i dobili, pa tako i ja. Bila su još dva investitora osim mene. Što se tiče ulice Put Žnjana, u predizbornoj kampanji HNS se posebno zalagao za tu ulicu jer je u užasnom stanju bez nogostupa, neasfaltirana i bez bilo kakve infrastrukture. Velikom većinom ulice auto može proći samo u jednom smjeru i na istoj je nedavno stradala jedna djevojčica. Za rekonstrukciju te ulice osim HNS-a zalagali su se i kandidati HDZ-a, Pametnog te ostale liste – odgovorio nam je pisano Bašić.

Sam Bašić je nakon izbora uvjetovao suradnju s HDZ-om rekonstrukcijom i te ulice, ali iz predizbornih izjava je zaista vidljivo da su i iz stranke Pametno poručivali da se ulica mora napraviti. Ulica je i godinu nakon tih izbora još u lošem stanju jer nije riješen otkup zemljišta.

SMS-om nam se javio i sam Ivan Vrdoljak. Smatra da oporba u kotaru bez ikakvog razloga radi hajku i štetu tvrtki koja plaća poreze i potpuno legalno gradi. Poručio je i da predsjednica stranke Pametno živi na Žnjanu, kao i njihovi vijećnici, pa ironično zaključio da onda ispada da su HNS i Pametno u poslovnom partnerstvu.

- Umjesto da se napravi priča kako izgledaju ceste u Splitu, radi se priča kako se to ne smije raditi jer je Vrdoljak jedan od 30 na toj cesti. Pa što je to? - reagirao je Vrdoljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke