Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jezerinac: Od mesa abortirane djece rade najskuplje parfeme

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 2

Mons. Juraj Jezerinac održao je govor povodom 25. obljetnice Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin'. Dotaknuo se tema poput prava na pobačaj i nedavnih udara na katoličku crkvu

U ponedjeljak je obilježena 25. obljetnica Počasno-zaštitne bojne i Dana vojne kapelanije 'Sveti Valentin'. Svečanost je obilježio govor umirovljenog vojnog ordinarija Juraja Jezerinca. 

Cardinal George Pell arrives at the County Court in Melbourne, Australia OSUĐENI ZLOSTAVLJAČ Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

Istaknuo je kako je samo katolička crkva na udaru kritika i kako postoji 'žestok napad' na nju, ali ne i na druge. 

- Spominje se nešto što se dogodilo prije 50, 60, 70 godina... Pa ti to dokaži - rekao je Jerezinac, čije riječi je prenio RTL Danas (42 minuta). 

Foto: RTL

Osvrnuo se i na temu pobačaja. 

- Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama, pozivajući se na ženina prava, kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali - najskuplji parfemi - istaknuo je. 

HNS: Apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom

Nedugo nakon objave, oglasili su se iz Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i osudili izjavu. 

- Apsolutno smo zgroženi skandaloznom i gnjusnom izjavom biskupa Jezerinca i najoštrije osuđujemo ovakav ispad u kojem - iako je to mučno ponoviti - tvrdi: 'Od mesa pobačene djece rade se najskuplji parfemi'. Hrvatska je sekularna država, a ovakvim izjavama ne da nije mjesto u Crkvi, nego općenito u javnom diskursu. Krajnje je vrijeme da u Hrvatskoj svatko počne raditi svoj posao: nitko nema pravo s oltara dokidati prava žena, osobito na ovako neprihvatljiv i degutantan način - stoji u priopćenju HNS-a.

Tema: Hrvatska

Komentari (475)
  • Pred nekoliko godina je bila velika afera u BJ bolinici jer su našli u ledenici zamrznute fetuse. Brzo se o tome zašutilo. Mislila sam da su to budalaštine sve dok nisam saznala kako se fetusi i posteljice otkupljuju.

    26. 2. 2019,   10:56
  • Znam da se od posteljice rade tablete, a za parfeme nisam čula. U bolnici su mi potvrdili da sve posteljice nakon poroda stave u škrinju te ih transportiraju nekoj firmi za tablete.

    26. 2. 2019,   10:42
  • Izašla je ta priča već ranije, to radi Planet Parenthood za kojeg se tako jako zalažu demokrati u USA.

    26. 2. 2019,   11:31