Obavijesti

News

Komentari 3

Jezivi iskaz plaćenog ubojice: 'Planirao sam pucati u glavu...'

Jezivi iskaz plaćenog ubojice: 'Planirao sam pucati u glavu...'
1

Crna Gora: Zaštićeni svjedok ispričao je da je pratio kretanje specijalnog tužitelja Milivoja Katnića i promatrao s obližnjeg brda njegovu kuću u Klikovačama. Imao je, tvrdi, jasan pregled o Katnićevim navikama...

VIDEO

Crnogorsko državno tužiteljstvo dobilo je ovih dana jezivi iskaz plaćenog ubojice čiji je zadatak bio likvidirati Milivoja Katnića, specijalnog tužitelja u toj zemlji. Cijela operacija bila je "teška" pola milijuna eura. 

Sve je ispričao zaštićeni svjedok kodnog imena Jadranko Jonski, koji je bio unajmljen kao egzekutor. On je, prenosi Blic, detaljno ispričao svoju ulogu u kriminalnim skupinama koje se terete za najteža kaznena djela, a otkrio je i uloge ostalih osumnjičenih.

Iskaz zaštićenog svjedoka podudara se sa saznanjima istražitelja koji su naredbom za istragu označili tri osobe kao organizatore tri kriminalne grupe - Ranka Radulovića iz Nikšića, Igora Vukotića iz Kotora i Erogena Brajovića iz Skadra.

Na njihovom spisku za odstrjel navodno su bili visoki crnogorski policijski dužnosnici, bivši službenici ANB-a i specijalni tužitelj Katnić.

Zaštićeni svjedok ispričao je da je pratio Katnićevo kretanje i promatrao s obližnjeg brda njegovu kuću u Klikovačama. Imao je, tvrdi, jasan pregled o Katnićevim navikama, znao kada izlazi iz kuće i kada obavlja svakodnevne poslove u dvorištu. Potvrdio je da mu je, zajedno s još dvoje osumnjičenih, za likvidaciju trebalo biti isplaćeno pola milijuna eura, a za sve ostale likvidacije čak - pet milijuna.

Praćenje Katnića je, prenosi Blic iskaz, od trojke naručio Ranko Radulović. Zaštićeni svjedok otkrio je i da mu je Erogen Brajović platio da ubije Vjekoslava Lambulića i da mu je dvoje ljudi, čija imena je naveo, bile logistika.

Detaljno je prepričao kako ga je pokušao ubiti.

Lambulić je, kaže, bio u Hiltonu, a osoba zadužena za praćenje javila mu je kad je izašao. Čekao ga je u grmlju i zapucao kad se Lambulić parkirao svojim "golfom". Sve se to odigralo na parkingu kod Rimskog trga u Podgorici, Lambuliću je planirao pucati u glavu, jer je znao da nosi pancirni prsluk, ali atentat nije uspio.

Nakon toga se nekoliko dana skrivao u šumi, a tragove s pištolja uklonio razređivačem.

Saslušanje se nastavlja danas.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...