Obavijesti

News

Komentari 277

Ježurko je puno, puno bolje. Dobio je antibiotik i ugrijan je

Ježurko je puno, puno bolje. Dobio je antibiotik i ugrijan je
3

Učenici osmog razreda u ponedjeljak su ispred Osnovne škole Bol u Splitu životinjom igrali nogomet. Malenog su zaštitila mlađa djeca i spremili ga u kutiju

VIDEO

Jež kojeg su djeca u Splitu šutirala i udarala, igrajući s njime nogomete u ponedjeljak popodne, živ je, oparavlja se i pustit će ga u prirodu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:04

Volonterke Splitskih šapa u ponedjeljak popodne u veterinarsku ambulantu donijele su malenog ježa kojeg su djeca iscipelarila ispred Osnovne škole Bol u Splitu.

Osmaši su ga šutirali praveći se da je nogometna lopta. Spasili su ga mlađi osnovci, koji su ga spremili u kutiju. Ubrzo je volonterka Beti dobila poziv od prijateljice da malenom ježu Ježurku treba pomoć. Oko 18 sati već je bio u veterinarskoj ambulanti, gdje je primio infuziju, vitamine i antibiotik.

'Kad smo ga primili, bio je u teškom stanju'

- Bio je u šoku i dehidriran. Ne zna se hoće li preživjeti. Sad je naš. Riječi više nemamo za sve budaletine koje hodaju i postoje oko nas – objavile su volonterke iz Splitskih šapa na svojoj Facebook stranici. No maleni jež dobro se oporavio. Spavao je u transporteru umotan u dekicu, a ujutro je pojeo malo mokre hrane za mačke koje mu je pripremila Beti.

Jez

Kako nam kaže veterinarka Tanja Markulin, koja ga je primila, riječ je o životinji koja je bila onemoćala i izmučena, a tijekom cijele intervencije nije se niti pomaknula.

- Moguće je da ga je ovo toplo vrijeme posljednjih dana probudilo te je sam po sebi bio usporen, a time i laka meta toj djeci koja su ga se dohvatila. Bio je u teškom stanju, možda je imao i nekih drugih problema, nismo mi stručnjaci za ježeve, ali drago nam je da je terapija pomogla – rekla nam je veterinarka Markulin, koja mu je dala vitamine i antibiotik.

Nakon oporavka, vratit će ga u prirodu

Već u utorak Ježurko je u ambulanti znatiželjno provirivao iz transportera, a nakon što je primio injekcije, pobjegao je svojoj “čuvarici” Beti u krilo da se sakrije.

Kako nam je kaže Beti, ježa će uskoro ponovno pustiti u prirodu, ali na neko mjesto gdje će biti siguran i gdje će si moći naći hrane.

- Zakon o zaštiti životinja se ne provodi adekvatno, a nadležne institucije često i same volontere ismijavaju prilikom predaje prijava. Mi ne odustajemo, prijavljujemo i dalje ćemo prijavljivati svaki slučaj zanemarivanja i zlostavljanja – poručili su iz Splitskih šapa apelirajući na roditelje, ali i sve odgojne, obrazovne i druge institucije da uče djecu prihvatljivom ponašanju prema životinjama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava