Obavijesti

News

Komentari 31

Joker ubojica iz Aurore kriv: Tužitelji traže smrtnu kaznu

Joker ubojica iz Aurore kriv: Tužitelji traže smrtnu kaznu
5

James Holmes je u srpnju 2012. upao u kino dvoranu u Aurori, maskiran u lik Jokera i naoružan, te tijekom projekcije filma o Batmanu ubio 12, a ranio 70 ljudi

VIDEO

Joker ubojica koji je u srpnju 2012. u kinu u Coloradu ubio 12 ljudi proglašen je krivim po svih 165 točaka optužnice za ubojstvo i pokušaj ubojstva, javlja BBC.

Obrana Jamesa Holmesa tvrdila je kako bivši student neuroloških znanosti boluje od shizofrenije i da je čuo glasove koji su mu naređivali da ubija. Vijeće sastavljeno od 12 članova odbilo je takvu obranu.

REUTERS/PIXSELL

Holmes nije pokazivao emocije dok je sudac Carlos Samour tijekom sat vremena iščitavao 165 točaka optužnice kojim ga se tereti za ubojstvo i pokušaj ubojstva, te jednu točku kojom ga se tereti za posjedovanje eksplozivnog sredstva.

U ponedjeljak je treća obljetnica masakra, a u srijedu porota se vraća u sudnicu kako bi odlučila hoće li ga osuditi na smrtnu kaznu ili na doživotni zatvor bez prava na pomilovanje. Tužitelji će kao svjedoke pozvati preživjele i obitelji žrtava od kojih su neki već pozvali na smrtnu kaznu.

Tijekom suđenja, koje je trajalo 49 dana, ispitano je više od 250 svjedoka.

REUTERS/PIXSELL

Podsjetimo, James Holmes je, kostimiran u Jokera i naoružan, upao u kino dvoranu u Aurori tijekom projekcije filma o Batmanu "Vitez tame, povratak". Tijekom pucnjave bio je naoružan s automatskom puškom AR-15 i sačmaricom te s dva pištolja. Nosio je kacigu, gas masku i neprobojni prsluk.  Ubio je 12, a ranio je 70 ljudi.

Holmes je uhićen nedugo nakon masakra dok se kretao prema svom automobilu parkiranom iza kino-dvorane. Nije se opirao uhićenju. Pretragom njegova stana policija je našla oružje i eskploziv.

REUTERS/PIXSELL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca