Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Još gori kod Skradina: 'Činimo sve da saniramo rubne dijelove'

Požar je buknuo u četvrtak poslijepodne, a ponovno se razbuktao u petak. Prema dosadašnjim procjenama, opožareno je 7,5 hektara, a riječ je o nepristupačnome, strmom terenu

Požar na području Dubravica kod Skradina u gustoj borovoj šumi na nepristupačnome terenu nije ugašen, ali se ne širi, a u tijeku je smjena vatrogasaca, izvijestio je u subotu zapovjednik javne vatrogasne postrojbe (JVP) Šibenik Volimir Milošević.

POGLEDAJTE VIDEO:

Požar je buknuo u četvrtak poslijepodne, a ponovno se razbuktao u petak. Prema dosadašnjim procjenama, opožareno je 7,5 hektara, a riječ je o nepristupačnome, strmom terenu i gustoj borovoj šumi što vatrogascima otežava posao.

- Požar se ne širi tako da je u granicama kako smo ga sinoć ostavili. Riječ je o teškom terenu, neprohodnoj šumi, treba probijati puteve, a na takvom području vatra uvijek može eskalirati. Učinit ćemo sve da saniramo rubne dijelove šume - istaknuo je zapovjednik Milošević.

Kanader se bori s požarom na nepristupačnom terenu pored Skradina GORI KOD DUBRAVICA Težak teren: Požar u okolici Šibenika stavili pod kontrolu

Izvijestio je da je u tijeku smjena vatrogasaca, na terenu je sada dvadesetak vatrogasaca ali, kako je rekao Milošević, procjenjuju da će tridesetak vatrogasaca biti cijeli dan na terenu.

Kanader se bori s požarom na nepristupačnom terenu pored Skradina | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Požar su tijekom četvrtka gasila dva kanadera i dva airtractora uz tridesetak vatrogasaca, a u petak su ga, uz četrdesetak vatrogasaca, obuzdavala tri kanadera i tri airtractora. Na terenu su cijelu noć proveli vatrogasci iz lokalnih JVP-ova i dobrovoljnih vatrogasnih društva (DVD) te pripadnici Državne intervencijske postrojbe (DIP) Šibenik.

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • Ma neka gori bit će prenamjena za lopine i vidjelice...

    10. 8. 2019,   14:32
  • Uvijek negdje gori...drugdje u svijetu sade drveće i stvaraju šume kako bi pomogli Zemlji sa stvaranjem kisika i hlađenjem atmosfere, a kod nas samo gori...strahota. Doživotni zatvor za piromane, molit ću lijepo.

    10. 8. 2019,   10:32
  • Nisu to piromani nego teroristi, tako sa njima treba postupati i većina problema sa požarima riješena.

    10. 8. 2019,   11:34