Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Još je rano da se očitujemo o tužbi banka arbitražnom sudu'

Komentari (29)
 • banke nas tuzile sta stedimo kod njih ,i sto su nas dobrano opljackali,,dupo vise im kredite placamo ,,

  23. 3. 2016,   13:47
 • Da je bilo upotrebljeno malo više pa,imali bi smo svoje banke a strane bi morale raditi ,ako hoće raditi,po našim uvjetima !

  23. 3. 2016,   13:41
 • Hehehe,kad bi to bilo tako prosto kao sto mnogi ovde misle.Te iste strane banke pune i proracun Hrvatske.Zato je Maric oprezan u komentaru.Drugo arbitrazni sud nema nikakvih mogucnosti presuditi protiv banaka.To je svima u vladi jasno,a zasto vam to precutkuju pa pitajte politicare.Veci porez bankama je pravo Hrvatske i to je ok.Naizgled ok.Zasto?Veci porez na prihod bi banke jednostavno prebacila na korisnike kredita.A hrvatskom proracunu uvek treba dokapitalizacija koja prvo dolazi upravo od banaka aktivnih u Hrvatskoj.Zakon spojenih sudova.To vam politicari isto nece reci..Pobunili vas protiv njih a uveliko i zavise od njih.Izbalansirana i postena igra sa njima,bankama,bi vise koristila Hrvatskoj.Ovako cemo videti ko je jaci.Ja rezultat znam..Uopste glupa populisticka politika ima svoju cenu.Uz napomenu da se zbog korisnika kredita u Francima dug i konsekvence ovog "okrsaja"prebacuje na celu Hrvatsku i dovodi u pitanje drzavni interes cele Hrvatske...

  23. 3. 2016,   12:24
 • Banke smo sanirali pa ih strancima dali za sitniš ,sad nam oni ljubav vraćaju ,tako je to kad ne znaš SVOJE čuvati i za sebe zadržati.

  23. 3. 2016,   17:00
 • 6 godina recesije a banke još uvijek prave milijrderske profite,zašto nema poreza na njih?

  23. 3. 2016,   11:42
 • družba Pere kvržice

  23. 3. 2016,   21:40
 • Strane banke trebamo ignorirati,povući sve novce koje imamo iz istih .Zamislite kako su brzo kamate na štednju uskladile s EU tu recimo možete dobiti čak oko 1% godišnje,ali zato će im trebati vremena da usklade kamate na kredite.

  23. 3. 2016,   11:52
 • sad mi je žao ovog portala koji jadnici kolega napisao treba protjerati strane banke i prebaciti se na hpb oni pobrisali komentar

  23. 3. 2016,   12:19
 • Država treba preuzeti pojedinačna prava klijenata banaka, koji su ušli u konverziju, na potraživanja za naknadu šteta i kažnjavanje odgovornih osoba kao i pravnih osoba, zbog nepoštenog i nelegalnog poslovanja banaka, koje je utvđeno sudskom presudom (sklapanje protuzakonito nejasnih ugovora, protuzakonito jednostrano mijenjanju kamata i neuvažavanju sudskih odluka u cilju otklanjanja nepravilnosti u poslovanju banaka i zaštite potrošača). Ta preuzeta materijalna prava trebala bi pokriti moguću štetu po državni proračun, ukoliko bi kojim slučajem banke dobile spor. Banke su radile protivno Ustavu, jer nejasan ugovor i njegovo jednostrano tumačenje ruši tržišno gospodarstvo, a tržišno gospodarstvo je ustavna odrednica.

  23. 3. 2016,   14:44
 • Glavno da si je Lalovac riješio svoj financijski problem,a sad slijedi otrežnjenje i realnost!

  23. 3. 2016,   12:48