Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Još ne znam hoće se pokretati kazneni postupak protiv Žalac'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Državno odvjetništvo provest će svoj dio postupka pa će donijeti i svoje zaključke i o tome će sigurno izvijestiti javnost, rekao je glavni državni odvjetnik

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je u srijedu da se još provode izvidi o prometnoj nesreći ministrice Gabrijele Žalac, a nije mu poznato hoće li u tom slučaju biti pokrenut kazneni postupak.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima na temelju izvješća policije provodi izvide i prikuplja relevantne činjenice je li prometna nesreća posljedica nečije krivnje", kratko je odgovorio Jelenić o mogućnosti da se pokrene kazneni postupak protiv ministrice Žalac.

KOMENTIRAO SLUČAJ ŽALAC Ministar Božinović tvrdi: Slučaj Žalac je sad u rukama DORH-a

Nije dao izravan odgovor ni na pitanje o mogućnosti da općinsko državno odvjetništvo utvrdi kaznenu odgovornost Žalac, nakon što je policija to odbacila.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Državno odvjetništvo provest će svoj dio postupka pa će donijeti i svoje zaključke i o tome će sigurno izvijestiti javnost. S obzirom da se radi o izvidima koji su tajni, ne mogu govoriti o sadržaju tih izvida, kao ni o tome koliko će trajati", izjavio je Jelenić novinarima u prigodi obilježavanja 25 godina partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke u dvorani Lisinski.

JANDROKOVIĆ: 'Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku'

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac nakon prometne nesreće kada je, vozeći bez valjane vozačke dozvole koja je istekla u lipnju 2016. godine, automobilom naletjela na desetogodišnju djevojčicu, ponudila je premijeru Plenkoviću ostavku, no on je nije prihvatio pa ona i dalje ostaje na ministarskoj dužnosti.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (38)
  • Ne znaš ti niti tko ti glavu nosi a ne da li će se protiv debele pokretati postupak.

    13. 3. 2019,   16:26
  • U svakoj normalnoj PRAVNOJ državi ne produživanje dozvole se tretira KAO DA JE NEMA. Jedino kod nas je to nemar i zaboravnost.

    13. 3. 2019,   16:26
  • Aha htio bih vidjeti tko ima muda pokrenuti kazneni postupak protiv hdz-ejnare žalac? Taj bi odmah ostao bez posla i bio strpan u zatvor.

    13. 3. 2019,   16:18