Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Josip Đakić će dalje biti član kluba HDZ-a, 100% lojalan...'

None Foto: Marin Tironi/PIXSELL 6

Plenković na pitanje hoće li poslušati HVIDR-in zahtjev za raskidom koalicijom sa SDSS-om kaže da HVIDR-a u petak nije rekla da traži da HDZ raskine koaliciju

Premijer Andrej Plenković komentirao je u Donjoj Stubici izjave HVIDR-e koja je na konferenciji za medije rekla da je SDSS u Hrvatskoj nepoželjna stranka.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Rekao sam prošlog tjedna da HDZ sa svojim partnerima odlučuje tko je u većini i kako ona funkcionira - poručio je premijer. 

Zagreb: Andrej Plenkovi dao je izjavu medijima | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li istup vodstva HVIDR-e udar na njega, jer je njenom čelu Josip Đakić, HDZ-ov zastupnik, premijer odgovora da nije.

- Rekao sam da je gospodin Pupovac na svoj način i u svom stilu reterirao od onih stavova koje smo imali prigodu čuti prije dva tjedna, a koje smo jasno odbacili i ja i svi drugi akteri na političkoj sceni. Treba pažljivo slušati što tko kaže i što kako tko može reći, pa je vjerojatno tako i gospodin Periša danas rekao nešto što nije tako kako ste svi rekli, nego nešto drugačije - rekao je premijer i dodao:

Zagreb: Humanitarna večera francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore | Autor: Marin Tironi/PIXSELL Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Đakić će se i dalje ponašati kao lojalan član kluba HDZ-a, to je 100 posto - kazao je. 

Zagreb: Održana je Sjednica sabora | Autor: Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Plenković na pitanje hoće li poslušati HVIDR-in zahtjev za raskidom koalicijom sa SDSS-om kaže da HVIDR-a u petak nije rekla da traži da HDZ raskine koaliciju. 

Andrej Plenković obišao gradilište spojne ceste Zabok - Krapina | Autor: Marin Tironi/PIXSELL Foto: Marin Tironi/PIXSELL

- Oni su na svoj način rekli stvari koje su rekli prije. Ali to je njihov stav, a ne naš - poručio je premijer. 

Podsjetimo, zz HVIDR-e su u petak rekli da nisu za potpirivanje sukoba niti protiv nacionalnih manjina, ali da neće zaboraviti ''što su Pupovčeva braća počinila'.

Zagreb: Klub zastupnika SDSS-a o napadu na Srbe i područja Knina | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL  

- SDSS nije poželjna stranka u Hrvatskoj niti relevantni predstavnik Srba - rekao je čelnik Glavnog odbora udruge Josip Periša koji kaže da ih SDSS podsjeća na stranku iz devedesetih. 

Komentari (38)
  • Đakić normalno da će biti lojalan.Kako se obogatija?Nego pomoću HDZ-a.A pitam se ko to drži od pravih branitelja do njega.Osim onih uhljeba oko njega.Da im čovjek vidi ratni put vidjelibi da brdo njih nisu bili cjelo vrime u ratu na bojišnici .

    14. 9. 2019,   07:49
  • Hehe sta se cudite gospodo birate hdz 30 godina podrzavate braniteljcine podrzavate eu odlaze vam tamo uhljebi rade za 20k evra sto ste trazili to ste dobili a iz Hrvatske odlazi vise nego za vreme rata....

    14. 9. 2019,   08:10
  • Umjesto u Irsku, na izbore. I ove parazite koji pljačkaju državu, ubijaju proćelnike iz svojih redova radi 17 milijuna kuna( Virovitica) i uzimaju budućnost našoj djeci. Poslati u rupu iz koje su izašli. A onda neka njihove ovčice idu u Irsku.

    14. 9. 2019,   08:27