Obavijesti

News

Komentari 216

Josipović: Bio sam jako fin, ali ću početi odgovarati Kolindi

Josipović: Bio sam jako fin, ali ću početi odgovarati Kolindi
1

I Josipović i Grabar Kitarović vjeruju da će osvojiti pristaše Ivana Vilibora Sinčića, a Grabar Kitarović prozvala je predsjednika jer se nije ogradio od Zorana Milanovića

VIDEO

Ja ću u drugom krugu promijeniti retoriku, u prvom sam, naime bio jako fin. Bit ću i dalje fin, ali se neću susprezati odgovoriti mojoj protukandidatkinji i stranci koja stoji iza nje, kazao je Ivo Josipović gostujući u emisiji 'RTL danas', dan nakon prvog kruga predsjedničkih izbora na kojima je osvojio 38,46 posto glasova. 

- Sinoć smo ostali malo duže proslaviti pobjedu u prvom krugu. Malo smo analizirali kako je došlo do baš ovakvih rezultata, a ne nekakvih drugačijih rezultata. Mislim da smo na dobrom, pravom putu da u drugom krugu pobjeda bude mnogo uvjerljivija - rekao je Ivo Josipović.

Dodaje da se s potpunim pravom može osloniti na svoje partnere i ekipu.

- Cijela mašinerija HDZ-a zajedno sa svim svojim političkim savjetnicima izvukla je maksimum i ipak sam ih pobijedio.

Na pitanje kako planira prići Sinčićevim glasačima te kako misli mobilizirati one koji nisu izašli na izbore, Josipović je odgovorio:

- Nije riječ samo o glasačima gospodina Sinčića, to je samo jedan dio biračkog tijela. Vidjeli smo da nikada manje glasača nije izišlo na izbore. Ovaj postotak od 40-ak posto zavarava jer su smanjeni, očišćeni birački popisi. Glasalo je oko 250.000 glasača manje nego u prvom krugu 2009. godine. Još jednom, dio je razloga u vremenskim prilikama, a dijelom i u motivaciji birača. Ali tu sam sada ja i moj tim da te birače pozovemo da sada ipak iziđu na izbore.

'Dosta je vlasti koja nas vodi u propast'

U drugom krugu konkurentica mu je Kolinda Grabar Kitarović koja, kao i Josipović, kaže da može privući i glasače koji su svoj glas dali Ivanu Vilboru Sinčiću. No Grabar Kitarović vjeruje da može oteti i dio Josipovićevih glasača. 

- Pobjede nema u prvom krugu, pobjeda je u drugom krugu. Ali ono što je pobijedilo jučer jest Hrvatska koja želi promjene. Velika većina hrvatskih građana jučer je dala vrlo jasan glas snažnom zaokretu, promjeni od sadašnjeg stanja, sadašnje vlasti koja nas vodi u propast i želju za boljim životom, u boljoj Hrvatskoj - kaže Kolinda za RTL Danas.

-U prvom krugu su bila četiri kandidata, naravno da su se glasovi rasporedili do određene mjere. Razlika između mene i gospodina Josipovića zapravo je minimalna i računam na glasove svih birača, svih građana. Pa i birača Ive Josipovića, u konačnici. Svih birača koji jednostavno žele promjene. Ja mislim da Hrvatska više ne može ići u ovom pravcu. Gotovo 90 posto ljudi će vam reći da Hrvatska ide u krivom smjeru, a gospodin Josipović kaže da je to pravi put. Ja se s time ne slažem, nudim izlaz iz ove teške socijalne i gospodarske situacije u kojoj smo se našli. Nudim život koji će biti bolji, u boljoj Hrvatskoj. Nudim vrlo konkretna rješenja u skladu s Ustavom i drugim ovlastima. I odgovorno tvrdim da predsjednik, odnosno predsjednica imaju sasvim dovoljno ovlasti da bi pokrenuli i državu i gospodarstvo i da su dosadašnje priče o tome kako nema dovoljno ovlasti bile samo izlike za nerad, šutnju i nečinjenje.

Različite metode, ali isti cilj

- Mislim da je jako dobro da se na političkoj sceni pojavila osoba kao što je gospodin Sinčić. I njegovi birači očito su ti koji su predstavili taj nekakav najveći otpor trenutnoj političkoj eliti koja nas je dovela u ovu situaciju, da se nalazimo u teškoj gospodarskoj i socijalnoj krizi. Gospodin Sinčić i ja možda se razlikujemo u metodama kojima bismo željeli doći do konačnog cilja. Ali odgovorno tvrdim da su naši ciljevi isti. Borit ću se za svakoga, za one koji su u blokadi, koji imaju kredite u švicarcima, koji grcaju u dugovima i kreditima. Za sve one koji su danas izgubili dostojanstvo, dostojanstvo obitelji, dostojanstvo doma... - rekla je.

'Josipović je sukrivac za stanje u kojem se nalazimo'

Kritizirala je aktualnog predsjednika jer se nije odrekao Zorana Milanovića i njegove Vlade koja je, kaže, zemlju dovela u ovakvo stanje, dok se ona odmah ogradila od Ive Sanadera.

- Kad nemate programa, kad nemate vizije, kad ne radite, kad ne znate, kad vam uopće nije stalo, onda se dogodi to da plašite narod nekakvim utvarama. To jednostavno nije činjenica i to ne stoji. Nažalost da, bilo je korupcije u HDZ-u i HDZ se obračunao s korupcijom u svojim redovima. Bivši premijer je u zatvoru, mi krećemo dalje. Ja sam bila članica prve vlade Ive Sanadera, međutim, otišla sam iz te vlade. I za razliku od Ive Josipovića, koji se nije ogradio od Zorana Milanovića, koji tri godine apsolutno ništa ne čini i vodi jednu bezidejnu i bešćutnu vladu. Ja sam, dakle, otišla i ogradila sam se, Ivo Josipović nije. Ivo Josipović je sukrivac za stanje u kojem se danas nalazi država - zaključila je Kolinda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa