Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Josipović i Bandić u 2010. s obitelji pa sa građanima

None Foto: Ž.Hladika/PIXSELL

Josipović i Bandić slažu se kako ne treba povući tužbu za genocid protiv Srbije. 2010. će dočekati s obitelji pa će druženje nastaviti s građanima

Najave prvih poteza Ive Josipovića i Milana Bandića, osvoje li Pantovčak, imaju dosta zajedničkih točaka kao i njihovi planovi za doček Nove godine. Josipović bi kao predsjednik pripremio sve da se što prije riješi arbitražni sporazum sa Slovenijom. Bandić će se zalagati za smanjenje stope poreza i promjenu mentaliteta kako bi se ljude poticalo na rad. Slažu se oko tužbe za genocid protiv Srbije koju ne bi povlačili kao ni ukidanje ovlasti pomilovanja, piše Jutarnji list.
Obojica će 2010. godinu dočekati u krugu obitelji, a nakon toga odlaze do Trga bana Jelačića u Zagrebu na 'druženje s građanima'. Josipović namjerava obići 'in' mjesta u Zagrebu u kojima se okupljaju mladi ljudi, njegova ciljana skupina. Bandić će se posvetiti Zagrepčanima i na taj načina nastojati popraviti dojam među sugrađanima s obzirom na mali broj glasova koji je od nih dobio. Predsjednik Stipe Mesić dočekat će 2010. u MORH-u gdje će dati podršku vojnicima u stranim misijama. Prvi dan 2010. provest će u Beču u oproštajnom posjetu predsjedniku Heinzu Ficheru. Poslušat će bečki novogodišnji koncert u društvu supruga, saznaje tportal.

Komentari (2)
  • A koga uopće zanima gdje će Novu g. čekati ti likovi?!

    30. 12. 2009,   18:55
  • Nadam se samo da ako pobijedi gospodin Josipović neće uzet za suradnike konkurente koji su govorili protiv njega ili koji će mu sad dvat podrsku mislim da također treba izolirat od sebe i sdpeovce koji su protiv njega i oboruzat se ljudima koji su novi .

    30. 12. 2009,   10:45