Obavijesti

News

Komentari 64

Josipović odgovara Jezerincu: Nitko ne tjera nikog na pobačaj

Josipović odgovara Jezerincu: Nitko ne tjera nikog na pobačaj
3

To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobačaj. Svatko odlučuje sam i žena ima pravo izbora, rekao je u subotu predsjednik Ivo Josipović

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u subotu poziv vojnog biskupa Juraja Jezerinca vjernicima da ne poštuju zakon koji odobrava pobačaj.

- To je u prvom redu pitanje savjesti i nitko nikoga ne tjera na pobačaj. Svatko odlučuje sam i žena ima pravo izbora - poručio je Josipović. Objasnio je da to što hrvatsko zakonodavstvo odobrava pobačaj ne znači da ga i preporučuje kao nešto dobro.

'Očekujem od svih stranaka da budu iskreni'

Na upit hoće li u predizbornoj kampanji dvije najveće stranke biti iskrene prema biračima i reći da 10 tisuća zaposlenih u javnom sektoru vjerojatno čeka otkaz, Josipović je rekao kako nije čuo da je to itko rekao na taj način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja ne očekujem samo od dvije najveće stranke, nego od svih stranaka da budu iskreni prema biračima. To je dio demokracije i siguran sam da će građani znati prepoznati tko u svojim predizbornim programima obećaje realno, a tko nerealno - rekao je predsjednik, prenosi HTV. Dodao je da se se sastat s Kosor kad god njoj bude slobodan termin.

Inače, predsjednik Josipović je u subotu u svom uredu primio članove tamburaškog orkestra KUD-a Gaj, predstavnice organizacije žena Kašina, Hrvatskog mažoret saveza i Zagrebačkih mažoretkinja, boćarskog kluba Bizovac te dječake Rukometnog kluba Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a