Obavijesti

News

Komentari 208

Josipović odgovorio Šeksu: Pitam se tko pije, a tko plaća

Josipović odgovorio Šeksu: Pitam se tko pije, a tko plaća
12

Svi volimo domovinu, a druga je stvar što Karamarko nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje, rekao je Josipović

VIDEO

HDZ-ovci Vladimir Šeks i Željko Reiner danas su oštro kritizirali izborni program Ive Josipovića optužujući ga da nijedna od osam skupina ustavnih promjena neće ni na koji način promijeniti gospodarsku-socijalnu situaciju u državi i neće spasiti nijedno radno mjesto osim predsjedničkog. 

Predsjednik Josipović odgovorio im je na svojoj Facebook stranci:

"Ustavne reforme su preduvjet ekonomskog oporavka. Pokušale su obje vlade s kojim sam surađivao bez strukturnih reformi riješiti krizu i nije išlo. Vođen sam uspješnim primjerima Poljske i Estonije.

S obzirom na kontradiktorne izjave iz HDZ-a u kojem je predsjednik tj. kancelar Karamarko za uvođenja kancelarskog sustava, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja protiv, a g. Reiner i g. Šeks ništa ne znaju, pitam se tko pije a tko plaća u HDZ-u".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Željko Lukunić/PIXSELL

'Karamarko nije sposoban za pomirenje, za to treba imati dušu'

Ivo Josipović posjetio je danas kraljevski grad Knin, zapalio svijeću ispred spomenika "Oluji" te se družio s građanima, s kojima je razgovarao o svom programu ustavnih promjena i o tome kakvu Hrvatsku želimo.

- Na predstojećim izborima ne biramo samo predsjednika RH, nego biramo i put kojim će Hrvatska ići sljedećih pet godina. Uvjeren sam da će građani izabrati put stabilnosti, pomirenja, borbe protiv korupcije i regionalne suradnje - kazao je Josipović.

Tom se prilikom osvrnuo na jedan, kako je kazao, od najvažnijih projekata u Hrvatskoj, a to je pomirenje. 

- Baš ovdje u Kninu želim reći da nitko nema monopol na domoljublje i da pomirenje nema alternativu. Neki koji govore kako nema pomirenja jako griješe. Pomirenje, mir i praštanje su temelj demokratske Hrvatske - rekao je Josipović. 

Zamoljen da prokomentira izjavu Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, kako je Tuđmanova politika pomirbe propala, jer se ne može miriti s ljudima koji nisu htjeli, ne vole i ne poštuju Hrvatsku, Ivo Josipović je rekao da ne dopušta nikome, pa ni Karamarku, da kaže da voli Hrvatsku više od njega.   

- Svi mi volimo našu domovinu, a druga je stvar što Karamarko očito nije sposoban za pomirenje. Za pomirenje čovjek mora imati dušu, empatiju i razumijevanje. Oni koji to nemaju ne bi se ni trebali baviti mirenjem, jer očito ne mogu doći do mira - zaključio je Josipović. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 208
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.