Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Josipović opet na Pantovčaku? 'Nisam odlazio, niti to kanim'

None Foto: youtube

U intervjuu Verečnjem listu Ivo Josipović nije negirao mogućnost kandidature za predsjednika. Na pitanje može li pobijediti još jednom, Ivo Josipović je rekao da može

Na pitanje ima li istine u glasinama da će se ponovo kandidrati, Josipović je odgovorio: Daleko su predsjednički izbori, još godinu dana neće biti profiliranih kandidatura.

No, nije zanijekao tu mogućnost. Kolinda Grabar Kitarović na polovici je mandata. Na pitanje može li pobijediti još jednom, Ivo Josipović je rekao da može, posebno ako ljevica ne bude imala jakog kandidata, iza kojega će stati svom snagom. Taj kandidat, prema Josipoviću, mora imati i podršku SDP-a. Tu će biti gužve jer bi se u utrku mogao ubaciti i Zoran Milanović, dok je Kolindi najopasniji s desnice Božo Petrov. 
Ivo Josipović ne kani se ispričati udrugi Vigilare, jer ih nije uvrijedio.

- Referiraju se na moju izjavu da Hrvatska nije katolička džamahirija. Pa valjda ne misle suprotno, da Hrvatska to jest ili da bi trebala to biti? Koliko je katolika za to da se zabrani razvod braka? Koliko bi katolika željelo da Hrvatska ne bude sekularna država, zapitao se Josipović.

Bivši predsjednik pojasnio je da je i dalje na političkoj sceni, iako ne obnaša nijednu dužnost.

- Nisam odlazio, niti to kanim, rekao je dr. Ivo Josipović.

Komentari (144)
  • ... baš čitam , gužva na Bajakovu .... ivek , glasači već stižeju

    19. 8. 2017,   21:14
  • A sijećam se kada je drug Ivo rekao javno da se neće više baviti politikom.

    19. 8. 2017,   18:31
  • pa može on i pobijediti ...........ali u Beogradu

    19. 8. 2017,   17:56