Obavijesti

News

Komentari 63

Ministarstvo: Josipović laže, a Kosor je iznijela točne podatke

Ministarstvo: Josipović laže, a Kosor je iznijela točne podatke
3

Ministarstvo financija je reagiralo na izjavu predsjednika Josipovića kako je proračun njegova ureda povećan za 9,7 posto. Ističu da je proračun povećan za 37,4 posto

VIDEO

Predsjednički ured nije rastrošan kao što tvrdi premijerka nego je samo došlo do preraspodjele resursa i povećanja proračuna za devet posto, a ne 37 posto, rekao je predsjednik Ivo Josipović za posjeta Brodarskom institutu u Zagrebu, odgovarajući na upit o izjavama premijerke Kosor. Dodao je da "zagovara otvorenost proračuna i da uvijek kaže što misli".

Kao glavni razlog dolaska na zatvoreni sastanak u Brodarski institut Josipović je naveo njegovu financijsku situaciju. Smatra da premalo koriste vlastite resurse te da se u osmišljavanju projekata mora oslanjati na Institut.

Predsjednik je usput odgovorio na pitanja novinara o pregovorima s EU.

– Smatram da će Hrvatska zatvoriti poglavlje 23 jer je mnogo toga napravljeno na tom području. Samo moramo dalje nastaviti raditi na kvaliteti i poboljšavanju pravosuđa – rekao je Josipović.

U vezi s izjavama i slučajem Slavka Linića predsjednik je rekao da se ne može miješati u posao policije, ali "ako se pokaže da je to jedan od onih praznih slučajeva, netko će morati odgovarati i ja ću pobliže promotriti taj problem".

Josipović je na kraju zaključio da je "Institut prepoznao priliku u novoj regionalnoj politici, otvorili su suradnju sa susjednim zemljama i tu će imati daljnje mogućnosti za razvoj".

Ministarstvo financija: Premijerka Kosor iznijela je točne podatke

Na izjavu predsjednika Ive Josipovića oko povećanja troškova njegova ureda reagiralo je Ministarstvo financija. U njemu se između ostalog navodi:

Povodom izjave predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića o tome da je „premijerka krivo brifirana“ o visini troškova njegova ureda i da „proračun njegova ureda nije povećan za 37 nego za 9,7 posto“ ovime radi pravovaljanog informiranja javnosti pojašnjavamo sljedeće:

Nedvojbeno je i nedvosmisleno da je predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u svojoj jučerašnjoj izjavi raspolagala točnim podacima.

Proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2010. godinu izvršen je u iznosu od 40,5 milijuna kn što je vidljivo iz Izvještaja o izvršenju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2010. godinu kojeg je Vlada Republike Hrvatske usvojila 12. svibnja 2011. godine, a isti je objavljen na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr.

Proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2011. godinu iznosi 55,5 milijuna kn što je vidljivo iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2011. godinu kojeg je Hrvatski sabor donio 23. studenoga 2010., a isti je objavljen u Narodnim novinama 140/10., na internetskim stranicama Vlade Republike Hrvatske www.vlada.hr i na internetskim stranicama Ministarstva financija www.mfin.hr.

Iz navedenih podataka očito je da je proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske za 2011. povećan za 37,4% u odnosu na izvršenje proračuna za 2010. godinu.

Svim građanima dostupni su podaci o planu i izvršenju državnog proračuna za svakog proračunskog korisnika, pa time i Ureda predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"