Obavijesti

News

Komentari 69

Josipović u Sl. Brodu: Osjetio sam smrad, steglo mi se grlo

Josipović u Sl. Brodu: Osjetio sam smrad, steglo mi se grlo
1

Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je posjetio Slavonski Brod i dao podršku mještanima u njihovoj borbi za čisti zrak. Naglasio je da se problem mora riješiti

VIDEO

Predsjednik Ivo Josipović u četvrtak je za vrijeme boravka u Osijeku donio odluku da po povratku u Zagreb navrati u Slavonski Brod kako bi Brođanima dao podršku u njihovoj borbi za čist zrak. Oko 13 sati u Gradskoj upravi sastao se s gradonačelnikom Mirkom Dusparom koji ga je informirao o problemu s kojim se susreću žitelji ovog grada na Savi već pet godina. 

Na kraju razgovora Duspara mu je uručio izvješće o posljednjim mjerenjima koncentracije štetnih tvari u zraku čije se porijeklo veže za Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu.  

– Osjetio sam smrad koji mi je malo stegnuo grlo. Problem je tu i mjerenja to pokazuju. Treba sa susjedima uporno raditi da ispune obećanja koja su dali. Reakcije građana su potpuno opravdane oni imaju pravo na zdrav život i čist okoliš, nažalost mi im to s ove strane ne možemo osigurati bez da to ne tražimo od susjeda. Osobno sam prije dvije godine dobio obećanja od vlasnika rafinerije i tamošnjih vlasti da će uložiti sve kako bi se problem riješio – rekao je Ivo Josipović nakon što je popio kavu na Korzu. 

Predsjednik je rekao kako to nije problem koji se može riješiti u kratkom vremenu, za nekoliko dana ili mjeseci, ali da treba biti uporan i raditi pritisak na susjede uključujući i diplomaciju. Zadovoljan je s onim što je do sada uradila Vlada po tom pitanju istaknuvši da nema čarobnog štapića niti da postoje nekakve metode kojima bi se na silu moglo promijeniti stanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neslužbeno doznajemo da se predsjednik odlučio za posjet Slavonskom Brodu, jer je dok je prolazio autocestom prema Osijeku osjetio jak smrad, a što je bilo vidljivo i po crvenoj traci širine od oko pedesetak metara koja se pod prvim jutarnjim suncem protezala od rafinerije nafte na istok do Slavonskog Broda.

Josipović podržao prosvjed

Ivo Josipović podržao je zakazani prosvjed mladih Slavonskog Broda koji studiraju ili rade u Zagrebu, a kojeg su zakazali za subotu točno u podne ispred Ministarstva okoliša na Trgu Republike Austrije. 

– Zadovoljni smo pokrenutom aktivnošću, jer to nam je i bio cilj, potaknuti sve da se uključe u rješavanje ovog gorućeg problema – rekao je Dalibor Vašarević, organizator Facebook grupe Kada ako ne sada…Brođani, ne dajte da nas truju, nakon kratkog razgovora s predsjednikom. Ova grupa je prije osam dana organizirala do sada najveći prosvjed na kojemu se okupilo oko 2000 Brođana.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag