Obavijesti

News

Komentari 85

Jovanović prijavio Kujundžića zbog vrijeđanja Mostovaca

Jovanović prijavio Kujundžića zbog vrijeđanja Mostovaca
1

Ministar Milan Kujundžić rekao je kako Božo Petrov i Ines Strenja-Linić "hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi". Željko Jovanović prijavio ga je Hrvatskoj liječničkoj komori

VIDEO

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović prijavio je u nedjelju Hrvatskoj liječničkoj komori ministra zdravstva Milana Kujundžića (HDZ) zbog njegova napada na saborske zastupnike Mosta Ines Strenja-Linić i Božu Petrova, donosi N1.

Kujundžić je za njih tijekom press konferencije u četvrtak izjavio da u "hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi".

"Na press konferenciji, koju je ministar prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić, dr.med. održao 16. 08. 2018. u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu prof. prim. dr. sc. Kujundžić je rekao:

"S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi."

'Povrijedio je kolege liječnike i omalovažio njihov rad'

Ovakvom izjavom, koju su prenijeli svi elektronski i tiskani mediji, svoje ponašanje i djelovanje prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente. Time je nanio nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama, navodi Željko Jovanović u svojoj prijavi."


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca