Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jovanović prijavio Kujundžića zbog vrijeđanja Mostovaca

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Milan Kujundžić rekao je kako Božo Petrov i Ines Strenja-Linić "hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi". Željko Jovanović prijavio ga je Hrvatskoj liječničkoj komori

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović prijavio je u nedjelju Hrvatskoj liječničkoj komori ministra zdravstva Milana Kujundžića (HDZ) zbog njegova napada na saborske zastupnike Mosta Ines Strenja-Linić i Božu Petrova, donosi N1.

Kujundžić je za njih tijekom press konferencije u četvrtak izjavio da u "hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi".

"Na press konferenciji, koju je ministar prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić, dr.med. održao 16. 08. 2018. u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu prof. prim. dr. sc. Kujundžić je rekao:

"S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi."

'Povrijedio je kolege liječnike i omalovažio njihov rad'

Ovakvom izjavom, koju su prenijeli svi elektronski i tiskani mediji, svoje ponašanje i djelovanje prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente. Time je nanio nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama, navodi Željko Jovanović u svojoj prijavi."


 

Komentari (85)
  • Sve je to još nekako i očekivano, meni nekada dragi Most sve se više urušava, politički i moralno, šteta da im je ponestalo onih pravih ideja i djela, ali ima i iznenađenja, evo jednog. Dizač utega ne djeluje više iz beograda, od tamo očito samo još dobiva inspiraciju i direktive, ustaška kuna je prokleto tražena i dobrostojeća pa se ne isplati seliti na bizant. Da, čudi me još da se na zadnje noge nisu propeli svastika, pijani biciklist, onaj grga sa barikada i ostala bratija, očito čekaju povoljniju priliku...UBOGO smec...., eto ni jna tenkist se nije još oglasio, vruće je čak i za guštere.

    19. 8. 2018,   16:03
  • Isušena močvara u akciji, Pupovac ga nagovorio.

    19. 8. 2018,   16:27
  • orangutan

    19. 8. 2018,   18:02