Obavijesti

News

Komentari 163

Jozinović odbija vratiti bonus? 'Moram i ja od nečega živjeti...'

Jozinović odbija vratiti bonus? 'Moram i ja od nečega živjeti...'
1

Mladena Jozinovića zamijenit će Mladen Ružman. On navodno nije bio zadovoljan tim prijedlogom. Htio je da na funkciju zasjedne njegova 'desna ruka' Nikola Martinaga

VIDEO

Izvanredna skupština društva Piškornica u ponedjeljak je jednoglasno donijela odluku o smjeni Uprave na čelu s Mladenom Jozinovićem, direktorom regionalnog centra za gospodarenje otpadom, koji si je isplatio više od milijun kuna bonusa i naknada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Kako je sve teklo, rekonstruirao je podravski.hr na temelju neslužbenih informacija koje su prikupili od nekih aktera događanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Župani Radimir Čačić, Željko Kolar, Matija Posavec i Darko Koren te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović našli su se na sastanku pola sata prije službenog početka sjednice zakazanog za 9 sati, te su utvrdili konačan prijedlog da se Jozinoviću otkaže ugovor o radu i od njega zatraži povrat milijunskog bonusa koji si je isplatio bez njihova znanja. Sjednica potom počinje s pola sata zakašnjenja i pristupa joj sam Jozinović. Koren čita prijedlog o smjeni i povratu bonusa i traži njegovo očitovanje.

- Ja sam imao pravo na taj novac. Evo, sada nisam došao s odvjetnicima, ali sam se s njima konzultirao. Sve je napravljeno u skladu s propisima - ustvrdio je, kako je za podravski.hr prenio jedan sugovornik, dojučerašnji šef Piškornice.

Potom su se skupštinari dogovorili kako će Nadzornom odboru Piškornice naložiti neka se konzultira s pravnicima i odredi način na koji se otkaz i povrat novca mogu izvesti. Potom je riječ opet dobio Jozinović.

- Molim da se to ne oduži, da se mogu prijaviti na Zavod za zapošljavanje. Imam obitelj i djecu i ja moram od nečega živjeti - navodno je kazao u tome trenutku već bivši direktor Piškornice.

Sjednica je nastavljena raspravom o njegovu nasljedniku, a Čačić je zatražio da Jozinović tome više ne prisustvuje, pa je ovaj napustio sastanak. Čačić je potom predložio da novi direktor javnog poduzeća bude Mladen Ružman.

Prema informacijama koje ima podravski.hr, taj prijedlog županu Korenu nikako nije dobro 'sjeo'.

- Mislim da bi tvrtku u ovome trenutku trebao preuzeti netko iz struke, netko tko je upoznat s projektom gradnje regionalnog centra i zato predlažem da to bude Nikola Martinaga - kazao je Koren.

Martinaga je zaposlenik Piškornice kao viši stručni suradnik za zaštitu okoliša i bio je Jozinovićeva desna ruka. Sin je HSS-ova koprivničkog vijećnika Nenada Martinage, a diplomirao je tek prije tri godine.

Kad su ostali župani ignorirali taj prijedlog, Koren je bio sklon da Piškornicu vodi Ivan Perhoč, bivši međimurski župan, koji je i bio u kombinaciji, ali kako je on član NO-a Piškornice, ne može odmah biti imenovan u upravu. Na kraju je i Koren ipak digao ruku za Ružmana.

Kako doznaje podravski.hr, Jozinović se poslijepodne razdužio u sjedištu tvrtke u Koprivničkom Ivancu te je vratio ključeve službenog automobila i šest-sedam kreditnih i drugih kartica koje je koristio na račun javnog poduzeća. Ružman bi na dužnost trebao stupiti već danas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag