Obavijesti

News

Komentari 50

Kapetan trajekta: Plovim 30 godina, ali ovo još nisam vidio

Kapetan trajekta: Plovim 30 godina, ali ovo još nisam vidio
2

Nakon zastrašujućih snimki s trajekta Petar Hektorović, čitatelji su nam poslali i snimku pristajanja u Visu gdje se vidi kako je posada broda uspjela spriječiti udarac u pristanište po olujnom jugu

VIDEO

Jaki udari juga gurnuli su jučer oko 13.30 sati trajekt 'Petar Hektorović' prema viškom pristaništu, ali brzom reakcijom kapetana uspjeli su spriječiti sudar i veću havariju.  Od čitatelja saznajemo da se ponovno pokušao okrenuti kod 'češke vile' kako bi pristao u luku. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Petar Hektorović 05:21

Kapetan se našao u teškoj situaciji kada je pokušao pristati u luku brodom koji može prevesti 120 vozila i više od 1000 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bili smo pripremljeni i znali smo što nas čeka, ali nitko nije mogao predvidjeti udar vjetra od 40 čvorova u trenutku okreta broda kako bi mogli pristati u luku u Visu - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Ante Granić (61) iz Baške Vode. 

Kaže kako je cijelo vrijeme sve bilo pod kontrolom te da putnici ni oprema nisu bili u opasnosti. 

- Odlučio sam da idemo krmom na rivu kako bi mogli pristati, ali u tom trenutku naletio je udar vjetra od 40 čvorova. Držalo nas je to pola minute, nismo se mogli okrenuti. Vidio sam da brod pada put rive i u istom momentu sam zaustavio motore i dao full naprijed - ispričao je.

Kaže i kako plovi 30 godina, ali da ovakve udare vjetra još nije vidio. Trajekt je tek u srijedu u 15.30 sati isplovio prema Splitu.

- Prije 2-3 godine bila je slična situacija, ali ni približno ovoj, nisam mislio da je ovako nešto moguće - govori nam čitatelj koji nam je poslao video. 

Još jedna snimka s Petra Hektorovića izazvala je kod mnogih strah od olujnog mora, a na njoj se vidi kako se trajekt probija na svojoj plovidbi do Visa.

- Do Visa se došlo! Doduše, jedva - napisao je čitatelj Dalmatinskog portala.

Jug Dalmacije je trenutno pod crvenim upozorenjem što znači da je vrijeme jako opasno, prenosi Meteoalarm i napominju da su mogući najjači udari vjetra od 35-75 čvorova (65-140 km/h). 

Zbog vjetra, u prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

  • trajektne: Sumartin-Makarska, Ploče-Trpanj, Prapratno-Sobra, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;
  • katamaranske: Rijeka – Cres – Mali Lošinj, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Milna-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Vis-Split, Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar, Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj-Zadar, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Dubrovnik-Mljet-Lastovo, Žirje-Kaprije-Šibenik, Milna-Rogač-Split;
  • brodske: Mali Lošinj-Unije-Susak, Milna-Rogač-Split, Komiža-Biševo, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje