Obavijesti

News

Komentari 13

Junaci iz paklenog nebodera u Splitu: 'To je bila prava borba'

Junaci iz paklenog nebodera u Splitu: 'To je bila prava borba'
2

Joško Šustić i Mate Rogulj gasili su požar od kojeg se topila oprema. Nakon požara u Papandopulovoj, otišli su na druge intervencije. Vatrogascima je posao otežalo i to što su auti zakrčili pristup ulici

VIDEO

Temperatura je bila izuzetno visoka i u stanu je sigurno bilo predmeta koji goreći stvaraju takvu temperaturu i koji ne bi smjeli biti u stambenim zgradama. To je bila borba, mi smo došli doslovno kao bageri, probijati se korak po korak, pa onda smjena. Meni je bilo najbitnije da su sve kolege dobro, posebno mlađi.

Pokretanje videa...

01:33

Govori nam to Joško Šustić, jedan od heroja gasitelja velikog požara u splitskoj Papandopulovoj ulici. Kaže, nakon što su ugasili požar koji je u jednom trenutku prijetio da će progutati više stanova, odmah su otišli na drugu intervenciju. “Nastavio sam raditi, nema nikakvog bolovanja ili pauze”, rekao nam je i dodao da je u ponedjeljak navečer najnormalnije došao u svoju smjenu u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Splita.

- Jedino što nakon dva dana tuširanja spavam na kauču jer se neugodni vonj s požarišta u Papandopulovoj uvukao u sve moje pore - dodaje kroz smijeh.

O tome koliko je požar bio velik i opasan svjedoči i susjed koji živi u stanu preko puta zapaljenog stana. Majka ga je upozorila da se nešto “osjeti”.

Pogledajte video:

Razgovaramo s herojima iz Papandopulove: ovakav požar u stanovima još nisu doživjeli!

Posted by 24sata on Monday, 25 November 2019
Heroji požara: Ovo su junaci koji su gasili buktinju u Splitu
Heroji požara: Ovo su junaci koji su gasili buktinju u Splitu

- Kad sam otvorio vrata našega stana, dočekao me žuti zid od dima. Doslovno zid! Odmah sam zatvorio vrata, namočio ručnik vodom i dao ga majci te nju kroz taj pakao otpratio niz stepenice, dok se još vatra nije proširila - svjedoči nam susjed. Stan preko puta u vlasništvu M. T. zapalio se u nedjelju ujutro. Vatrena stihija je samo zahvaljujući naporima vatrogasaca obuzdana, a nije bilo jednostavno - od topline se iskrivila betonska ploča, a oprema na gasiteljima se doslovno topila.

- Plamen je dolazio do mojega balkona, zahvatio je ogradu! Nisam paničarila pa sam uspjela na vrijeme izaći. Bilo je strašno, dim posvuda, a zidovi su i danas topli koliko je vatra bila jaka - rekla nam je Mladenka Mandekić, susjeda čiji je stan dva kata iznad. Iako u cijelom neboderu nema struje, popila je tablete za smirenje i prenoćila u stanu držeći otvorene prozore. No smrad je nepodnošljiv pa će razmisliti hoće li se privremeno odseliti iz stana, do rodbine.

Buktinja u Splitu: Izgorjeli stanovi, petero ozlijeđenih
Buktinja u Splitu: Izgorjeli stanovi, petero ozlijeđenih

Stanari imaju vodu, ali ne zna se kad će HEP “pustiti struju”. Govori se da će na to čekati desetak dana. Nakon očevida treba počistiti ostatke nakon požara, isušiti vodu, a tek onda bi trebali doći majstori koju moraju zamijeniti izgorene i oštećene instalacije. Oštećen je i lift, kao i još nekoliko stanova. Stručnjaci su pregledali stan i kažu da nema opasnosti od urušavanja jer zgrada ima mnogo nosivih zidova pa nije narušena statika objekta. Nekoliko stanara s kojima smo razgovarali kažu da su nekoliko puta prijavljivali vlasnika gorućeg stana M. T., ali da nitko nije reagirao, a on je navodno u stanu gomilao otpad - ambalažu, kućanske aparate, autofelge...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...