Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Juncker: EU ne treba odbijati izbjeglice nakon ovog napada

None Foto: Reuters

Najviši poljski i slovački dužnosnici izjavili su da ne mogu prihvatiti plan EU-a o relokaciji izbjeglica unutar članica nakon napada jer postoji opasnost od izbjeglica

Članice Europske unije ne bi se trebale prepustiti prvim porivima da odbiju primiti izbjeglice nakon napada u Parizu jer su napadači u Francuskoj bili kriminalci, a ne tražitelji azila, rekao je u nedjelju predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Najviši poljski i slovački dužnosnici izjavili su da ne mogu prihvatiti plan EU-a o relokaciji izbjeglica unutar članica nakon napada, priopćivši da je to nasilje pokazalo da postoji razlog za zabrinutost Europljana glede primanja muslimanskih izbjeglica.

- Ne bi trebali miješati različite kategorije ljudi koji dolaze u Europu - rekao je Juncker na tiskovnoj konferenciji na marginama summita G20 u turskom gradu Beleku.

Jedan od napadača u Parizu je identificiran kao migrant koji je ušao u EU preko Grčke zajedno s drugim izbjeglicama.

- Onaj koji je odgovoran za napade u Parizu... je kriminalac, a nije izbjeglica niti je tražitelj azila - kazao je Juncker.

- Pozvao bih one u Europi koji pokušavaju promijeniti migracijski plan koji smo usvojili - želio bih ih podsjetiti da budu ozbiljni s tim u vezi i da se ne prepuštaju tim prvim porivima koji mi se ne sviđaju - kazao je.

- Vidim u čemu je poteškoća, ali ne vidim potrebu za promjenom našeg općeg pristupa - istaknuo je. 

Komentari (64)
  • Sve su ovo sluge novog svjetskog poretka koji nas žele zagušit sa ovim nižim vrstama tako da bolje vladaju u kaosu , Bogu hvala na mađarima, poljacima , česima i slovacima koji se protive nerazumnim zahtjevima da primaju migrante a sa njima i teroriste.

    15. 11. 2015,   13:18
  • onda si ih uzmi doma

    15. 11. 2015,   13:02
  • Guzonje koje se mjesaju u njihove drzave neka prime sada tu sirotinju, meni nije smeta Gadafi, ni Husein a ne smeta mi danas ni Asad tko god se u tudju kucu jesa neka ih primi.

    15. 11. 2015,   15:29