Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Juncker podržao Milanovića: Nudi pomoć Europske unije

None Foto: DPA/PIXSELL
<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="bs" dir="ltr">I spoke with Croatia&#39;s Prime Minister Zoran Milanović to discuss the current <a href="https://twitter.com/hashtag/RefugeeCrisis?src=hash">#RefugeeCrisis</a> <a href="http://t.co/sO8mHQRfzi">http://t.co/sO8mHQRfzi</a></p>&mdash; Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) <a href="https://twitter.com/JunckerEU/status/644982359545245696">September 18, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>

Juncker i Milanović složili su se da one koji traže zaštitu od rata, terora i opresija treba tretirati s ljudskim dostojanstvom i u skladu s europskim vrijednostima

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razgovarali su u petak navečer telefonom.  Raspravili su izbjegličku krizu koja je u tijeku, a posebno izazove s kojima se u ovom trenutku suočava Vlada Republike Hrvatske kao i Europska unija u cjelini, priopćila je Vlada. 

- Predsjednik Juncker potvrdio je svoju osobnu podršku i ponudio tehničku i logističku pomoć EU predsjedniku Vlade Milanoviću u nošenju s trenutnom situacijom.  Složili su se da one koji traže zaštitu od rata, terora i opresija treba tretirati s ljudskim dostojanstvom i u skladu s europskim zajedničkim vrijednostima. Također su naglasili potrebu da sve države članice EU poštuju europsko pravo u potpunosti - stoji u priopćenju.

Obojica su naglasili potrebu da se pojača zaštita vanjskih granica EU kao i pomoć neposrednom susjedstvu te da dođe do brzog napretka u operativnoj solidarnosti između država članica kako bi se nosile s izbjegličkom krizom, na osnovi inicijativa i prijedloga EK od prošlog tjedna.

- Sastanak ministara unutarnjih poslova EU idući utorak trebao bi dovesti do dogovora o najpragmatičnijim i brzo operativnim europskim mjerama.  Predsjednik EK i predsjednik Vlade dogovorili su također da nastave konstruktivne razgovore na marginama neformalnog Europskog Vijeća iduće srijede u Bruxellesu - priopćila je Vlada.

Komentari (130)
  • https://www.youtube.com/watch?v=n9qv-5Qkr3I ...----kriminal ilegalnih imigranata, a Milanče i Cameron su objavili istu izjavu ili oboje primaju naredbe iz Jeruzalema, koji je lijepo sebi počistio susjede i nama natovario izbjeglice. Ubili su 2 muhe jednim udarcem, a mi budale ćemo to plaćati kroz poreze.

    19. 9. 2015,   00:38
  • Juncker , kriv si za sve. EU je EKONOMSKA unija , a sve drugo je nula. Cim se vise ne radi o lovi , vi ste nula.

    19. 9. 2015,   00:45
  • A vi iz 24 sata pa kojiste vi kreteni.Narod je uplasen i iskren a vama sve ijedan komentar crven u minusu.Stato radite kad je vidljivo da vi sami dajete minuse.Pa zar devedeset pet posto komentara sve u crvenom.Dabogda vam susjed bio neko od njih pa nosite pelene za odrasle kad nemate mozga.

    19. 9. 2015,   00:51