Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Juncker: Predložit ćemo da se ukine ljetno računanje vremena

None Foto: Dreamstime

Nakon prijedloga Europske komisije, bilo kakvu promjenu u računanju vremena morat će odobriti Europski parlament i zemlje članice Unije

Europska komisija će predložiti da se ukine ljetno računanje vremena u Europskoj uniji, izjavio je u petak predsjednik Komisije Jean Claude Juncker u intervjuu za njemačku televiziju.

Filip Brala/Pixsell GLASOVALO 4,6 MILIJUNA LJUDI Više od 80 posto Europljana želi da se ukine pomicanje sata

U anketi koju je naručila Europska komisija, provedenoj od lipnja do sredine kolovoza, više od 80 posto Europljana reklo je da želi ukinuti pomicanje satova na proljeće i jesen. U anketi je sudjelovalo rekordnih 4.6 milijuna ljudi.

Od onih koji su priželjkivali ukidanje pomicanja sata, većina želi prebaciti sat na ljetno vrijeme, odnosno dva sata unaprijed u odnosu na vrijeme po Greenwichu, objavili su mediji.

KRAĆI SAN Opasno po zdravlje: Pomicanje satova svijet polako odbacuje

Nakon prijedloga Europske komisije, bilo kakvu promjenu u računanju vremena morat će odobriti Europski parlament i zemlje članice Unije.

Komentari (35)
  • U biti oni žele ostaviti LJETNO računanje, a ukinuti zimsko. To baš i nije dobro jer ako ostane ljetno vrijeme, početkom zime će umjesto u 7.30 sunce izlaziti u 8.30 sati. Zalazit će u 17.30 umjesto u 16.30 sati.

    31. 8. 2018,   10:25
  • za nas je najbolje da ga vrate cca 20 godina unatrag

    31. 8. 2018,   10:12
  • najbolje da ga vrate pola sata unatrag, tako će svi bit zadovoljni

    31. 8. 2018,   10:03