Obavijesti

News

Komentari 0

Juppe: Sirijskoj su vladi dani odbrojani, potpuno su izolirani

Juppe: Sirijskoj su vladi dani odbrojani, potpuno su izolirani
1

Stvari se nažalost kreću sporo, ali su uznapredovale nakon što je Arapska liga, koja ima značajnu političku vrijednost, odlučila nametnuti neke sankcije, rekao je Juppe

VIDEO

Sirijskoj su vladi dani očito "odbrojani" i postala je "potpuno izolirana", poručio je u ponedjeljak francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe, prenosi BBC.

- Stvari se nažalost kreću sporo, ali su uznapredovale nakon što je Arapska liga, koja ima značajnu političku vrijednost, odlučila nametnuti neke sankcije koje će još više izolirati sirijski režim - izjavio je Juppe za jednu radio-postaju France Info.

Arapska je liga u nedjelju odlučila nametnuti sankcije Siriji, zemlji u kojoj je u prosvjedima protiv predsjednika Bašara al-Asada od ožujka prema procjenama UN-a poginulo više od 3500 ljudi. Sankcije uključuju zamrzavanje imovine i embargo na ulaganja, a nametnute su nakon što je Sirija odbila dopustiti 500 promatrača Lige ulazak u zemlju.

Kako piše Telegraph, Juppe je prošli tjedan izjavio kako će Francuska svoje partnere u Europskoj uniji pozvati na razmatranje postavljanje posebnih koridora kojima bi se sirijskom narodu omogućio bijeg od sirijskog režima, no poslije je dodao kako bi za taj potez nužna bila suglasnost samog režima ili međunarodni nadzor.

- To smo već radili u drugim situacijama i to je jedini način da se olakša položaj stanovništva - rekao je Juppe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.