Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Južna Koreja će graditi novi proizvodni pogon u Sl. Brodu?

None Foto: Grad Slavonski Brod 3

Kako je naglašeno na sastanku, Grad Slavonski Brod je otvoren za sve investitore te će im i dalje biti na raspolaganju sa svim potrebnim informacijama vezanim uz mogućnosti ulaganja i razvoj poslovanja

Gradonačelnik Mirko Duspara u ponedjeljak je održao sastanak s predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost te južnokorejske tvrtke „IL-HEUNG“ koji su zainteresirani za mogućnost izgradnje novog proizvodnog pogona u Slavonskom Brodu. Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom rasvjetnih tijela za automobile. Uz postojeće proizvodne pogone u Južnoj Koreji i Kini, tvrtka trenutno traži lokaciju i za novi proizvodni pogon u Europi, a Slavonski Brod su izabrali ako jednu od potencijalnih lokacija.

Gradonačelnik je prilikom sastanka predstavio mogućnosti koje stoje na raspolaganju poduzetnicima u gradskim gospodarskim zonama te je objasnio kako su i neke druge svjetski poznate tvrtke iz automobilske industrije već prepoznale pogodnosti koje Grad nudi investitorima, a što je sigurno utjecalo na njihovu odluku o otvaranju proizvodnog pogona upravo u Slavonskom Brodu. Jedna od takvih olakšica je mogućnost i 100-postotnog oslobođenja od obveze plaćanja komunalnog doprinosa za investicije koje donose nova radna mjesta.

Kako je naglašeno na sastanku, Grad Slavonski Brod je otvoren za sve investitore te će im i dalje biti na raspolaganju sa svim potrebnim informacijama vezanim uz mogućnosti ulaganja i razvoj poslovanja na ovom području.

Tema: Hrvatska

Komentari (5)
  • ** Admin ** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

    28. 11. 2018,   12:59
  • a ja vfeč mislio sjeverna koreja

    13. 11. 2018,   12:12
  • jesu li i domaći investitori oslobođeni komunalija?

    13. 11. 2018,   12:04