Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kad govorimo o totalitarnim simbolima gledamo i kontekst'

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Neki od simbola o kojima se danas govori u javnosti su, dodala je, "nedvojbeno i nedvosmisleno simboli totalitarnih i fašističkih režima, koji su u jednom periodu nastajali, kaže Dalić...

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić rekla je u subotu kako kada se govori o simbolima koji se povezuju s totalitarnim režimima, onda to njihovo povezivanje ovisi i o kontekstu te istaknula da je hrvatski cilj okrenuti se budućnosti i graditi uspješnu državu.

"Kada govorimo o simbolima koje povezujemo s totalitarnim režimima, onda to njihovo povezivanje ovisi i o kontekstu", odgovorila je Dalić na pitanje novinara vezano uz zakon kojim bi se trebalo odrediti prema simbolima totalitarnih režima.

Neki od simbola o kojima se danas govori u javnosti su, dodala je, "nedvojbeno i nedvosmisleno simboli totalitarnih i fašističkih režima, koji su u jednom periodu nastajali i živjeli i na ovim našim prostorima".

"Ono što je naš cilj je okrenuti se budućnosti i graditi državu koja će biti priznata i prepoznata članica zajednice suvremenih i suverenih država. A ono što naravno želimo kao Vlada je da Hrvatska u tome bude uspješna i da postupno, ali vrlo odlučno i stabilno korača prema vrhu ljestvice država EU, a ne da kontinuirano se nalazi po brojnim pokazateljima na njezinom dnu", rekla je Dalić koja je odgovarala na pitanja novinara nakon što je posjetila događanje "Sve na jednom mjestu" u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Komentari (74)
  • Evo još jedne sramote citiram........ "Frljić i ljevičarski sljedbenici na ekavici ispisivali parole po Trgu RH"..........Nema nama ništa bez balkanske kulture, htjeli mi ili ne, ali ju moramo trpjeti i gledati. Gdje je sada POLICIJA i gdje su im sada PENDRECI?????? Zločinci i fašisti imaju slobodne ruke, njima se NITKO ne usudi proturiječiti. Vrijedno je spomenuti i onu gospodina Čehoka citiram ......."Hrvatski branitelji jedini su antifašisti nakon '45, a jugočetnici fašisti"

    9. 9. 2017,   14:06
  • Ova jedva da zna ko joj nosi onaj napudrani nos, a kamo li što su to "totalitarni režimi" jer da joj od pudera nije ishlapio likvor, znala bi da u bivšoj državi nije bio totalitarni "režim" nego socijalizam u do sada, najboljem izdanju zabilježenom na Zemlji... totalitarizma bijaše u tadašnjoj fašističkoj Njemačkoj, SSSRu i cijelom istočnom bloku, endehaju i ostalim tamnicama naroda... reći da je u Jugi bio totalitarizam, glupost je jednaka onoj da je Tito pobio "20 miljona rvata"... da je moglo još bolje, moglo je, al Tito prerano ode ...

    9. 9. 2017,   14:16
  • Pa kad će više ovome ludilu s pločetinama doći kraj, čak se i Dalićka uključila u reformu skidanja i stavljanja ploča , a u gospodarstvo se ionako ne razumi....

    9. 9. 2017,   13:11