Obavijesti

News

Komentari 95

'Kad sam bila djevojčica živjela sam u špilji. Ubila sam dječaka'

'Kad sam bila djevojčica živjela sam u špilji. Ubila sam dječaka'
1

Christina Rickardsson (35) koja danas živi u Švedskoj u djetinjstvu je bila jako siromašna. Ona i majka živjele su sedam godina u špilji, kopale po smeću, prosile, prodavala suho lišće i cvijeće za žlicu riže

VIDEO

Christina Rickardsson (35) koja danas živi u Švedskoj je s majkom živjela oko sedam godina u špilji u blizini grada Diamantina u Brazilu. U knjizi “Never Stop Walking: A Memoir of Finding Home Across the World” opisala je taj period života. Opisala je kako su lovile ptice, kako su prosile na ulici i kako je ubila dječaka  s kojim se tukla na ulici. Opisala je kako su se skrivale od jaguara, a onda su odlazile u grad i prosile hranu. 

- Režanje je bilo dovoljno da drhtimo od straha. A onda smo ga i vidjele. Jaguar je bio na vrhu naše špilje i lovio je plijen - napisala je Christina u knjizi. Njezina majka Petronilia je s njom u travnju 1983. godine pobjegla od obitelji koja ju je zlostavljala. Christina je tada bila stara samo 15 dana. 

- Bile smo jako siromašne. Živjele smo u špilji, jele smo ptice koje smo ubile praćkom. Gotovo svaki dan smo hodale do grada i tamo prodavale suho lišće i cvijeće kako bi mogle kupiti rižu. Kopale smo po smeću i tražile hranu. Bila sam vrlo spretna u hvatanju ptica. Sjećam se da sam bila ponosna kada sam uhvatila prvu pticu. Ispekle smo ju na vatri u maloj rupi - kaže Christina. U knjizi je opisala kako su ih ljudi pljuvali i nazivali štetočinama dok su prosile. Kada je imala sedam godina, Christina se potukla s jednim dječakom oko šnite kruha koju su našli u kanti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uzela sam u ruku komad stakla i zabila mu u trbuh. Osjetila sam kako su mi ruke tople. Krv je pojurila iz rane. Uzela sam kruh od dječaka koji je vrištao od bola. Nakon što sam pobjegla dovoljno daleko počela sam jesti kruh. A onda sam povratila - napisala je Christina. Kasnije je čula glasine da je dječak umro. Godine 1991. je smještena u sirotište i posvojila ju je obitelj iz Švedske. U Brazil se opet vratila tek 2015. godine kako bi pronašla svoju majku. Kaže da danas ima dvije majke koje jako voli.

Christina je osnovala zakladu za pomoć djeci. Pogotovo želi pomoći onoj koja žive na ulicama. No zbog svoje priče, počela je dobivati prijetnje.

- Nazivali su me ubojicom jer sam ispričala svoju istinu. Zato što sam progovorila i pokušala dati glas milijunima djece koji su na ulicama. Ali ja ću se nastaviti boriti za ljudska prava i jednakost na svoj način, držat ću predavanja i pisat ću o ovim problemima - kaže Christina, piše News.com.au.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda