Obavijesti

News

Komentari 319

'Kad smo došli u ured obrisali smo prašinu. Ništa nisu radili'

'Kad smo došli u ured obrisali smo prašinu. Ništa nisu radili'
1

Moj prethodnik ih je imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer prva stvar kada smo došli u ured doslovno – morali smo pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo, rekla je Kolinda u Slavonskom Brodu

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović, aktualna predsjednica i pretendent na slijedeći predsjednički mandat svoj glavni predizborni skup održala je u subotu u prepunoj Kazališnoj koncertnoj dvorani Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:53

Podsjetila je kako je smanjila svoj proračun. 

- Rekla sam da ću se preseliti s Pantovčaka. To je bilo nemoguće iz nekih objektivnih uvjeta, ali sam smanjila svoj proračun za 25 milijuna kuna. Kada vam je godišnji proračun nešto više od 30 milijuna kuna, u pet godina 25 milijuna kuna je puno. Dakle, kada bismo se svi toliko trudili u Hrvatskoj, to bi bilo jako puno - rekla je. 

Istaknula je i da je smanjila broj zaposlenika, a posebice savjetnika. 

- Moj prethodnik ih je imao tri puta više, a ne vidim da su išta radili, jer prva stvar kada smo došli u ured doslovno – morali smo pobrisati prašinu, jer se tamo ništa nije radilo. I zato kada gledam ovu fotografiju predsjednika Tuđmana, želim razmišljati o tome. Ja u njega gledam kao svog učitelja. Neću reći kao oca, jer imam svog oca, ali kao nekoga iz svoje obitelji, i voljela bih vjerovati da je on danas ponosan na mene i na vas. Zato što živimo ovu Hrvatsku koju je on želio - rekla je. 

'U njenoj knjižici bi trebao biti vozni red busa, da se sklonimo'
'U njenoj knjižici bi trebao biti vozni red busa, da se sklonimo'

Dotaknula se i svog programa. 

- Program je doista i opsežan, ali nisam ga napisala ja, već vi, ja sam ga samo tipkala. Program je nastao nakon pet godina obilaženja svakog pedalja Hrvatske, svakog pedalja moje Domovine, on je nastao na temelju razgovora s vama - rekla je. 

Konkretno je govorila i onome što je uradila za Slavonski Brod, na prvo mjesto je stavila lobiranje kod ruskog predsjednika Putina za čist zrak u Slavonskom Brdu, da se smanji zagađenje iz susjedne Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu kojem je vlasnik ruska tvrtka, govorila je i o Đuri Đakoviću, te obećala da će to i dalje biti hrvatska tvrtka.

'Škoro se lažno predstavlja, a glas njemu pomaže Milanoviću'
'Škoro se lažno predstavlja, a glas njemu pomaže Milanoviću'

- Ne samo da sam uspjela dogovoriti da Đuro Đaković radi, već da raste i da svima bude bolje. Obećala sam i ispunila da ću biti prvi hrvatski gospodarski diplomata. Kada je u pitanju Đuro Đaković idemo ne korak, već dva koraka naprijed. Prvi korak je premostiti dugovanja Đure Đakovića i to ćemo učiniti uz pomoć Vlade RH, drugu korak je restrukturiranje cijele tvrtke, na čelu s upravom kojoj će biti ljudi iz vaše sredine - rekla je.

Poseban je dio obraćanja posvetila demografskoj situaciji u Hrvatskoj. po njoj demografija nije više pitanje samo Hrvatske već cijele Europske unije. 

'Predsjedničin autobus zakačio je moje vozilo, mene su kaznili'
'Predsjedničin autobus zakačio je moje vozilo, mene su kaznili'

- Vjerujem da ćemo u idućih pet godina uspjeti vratiti naše mlade - sigurna je. I tijekom ovog obraćanja bilo je riječi i o Bosni i Hercegovini, kao kolijevci hrvatstva. Na kraju svog govora pozvala je sve da na izborima daju glas onome tko će idućih pet godina zastupati interese Hrvatske i hrvatskog naroda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda