Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kad žene uspiju u Hrvatskoj, onda će uspjeti i cijela zemlja'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 4

Davor Bernardić kaže kako će se boriti za manje poreze u ugostiteljstvu i turizmu te veću iskoristivost europskih fondova. Dodao je i kako je njihova lista ima jednak broj žena i muškaraca

SDP je Državnom zbornom povjerenstvu predao kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Zagreb: SDP predao kandidacijske liste za EU izbore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Šef SDP-a Davor Bernardić poručio je kako im je želja ravnopravan status naših građana s ostalima u EU, a to će, kaže, postići, kroz ciljeve od borbe za veće plaće i mirovine, bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, te jednak položaj naših s europskim poljoprivrednicima. Naveo je kako će se boriti za manje poreze u ugostiteljstvu i turizmu te veću iskoristivost europskih fondova. Bernadić je kazao i kako je njihova lista ima jednak broj žena i muškaraca

- Uvjeren sam da kad žene jednom uspiju u Hrvatskoj, uspjet će i cijela zemlja. Moramo imati više žena u politici jer to  znači bolju, pošteniju i odgovorniju politiku. Inzistirat ćemo na pravednoj i tolerantnoj zemlji koja treba biti pravedna i optimistična. Borit ćemo se za Hrvatsku jednaku za sve njezine građane, a ne za privilegirane - kazao je Bernardić i najavio da će SDP voditi afirmativnu kampanju. 

SDP je DIP-u predao kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Monday, April 8, 2019

Nositelj liste Tonino Picula podsjetio je da je SDP uoči ovih izbora postavio dva cilja, a to je program kojim će se nadograditi vrijednosti EU te povećanje sadašnjeg broja SDP.ovih europarlamentaraca s dva na barem tri. 

- Za Hrvatsku je EU šansa koja u prvih šest godina nije u dovoljnoj mjeri iskorištena. EU nije za Hrvatsku prijetnja. Ona bi mogla postati prijetnja ako bi europski projekt pao u ruke političarima poput Tajanija ili Orbana neovisno jesu li u EPP-u ili su pripadnici radikalne desnici - kazao je Picula i poručio da će se SDP u idućem sazivu oduprijeti takvoj prijetnji koja je sve ozbiljnija unutar EU.

Zagreb: SDP predao kandidacijske liste za EU izbore | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Biljana Borzan navela je kako će se u kampanji sa svih strana političkog spektra čuti poruke da Hrvatska neće biti sluga u Bruxellesu. 

- Upravo zato smatram da SDP mora ponuditi ne samo markicu nego i ljude - poručila je. 

Bernardić je pozvao građane da 26. svibnja izađu na europske izbore jer su oni važni za Hrvatsku. 

- Imamo najbolju listu i program, naši europarlamentarci Picula  i Borzan, pokazali su kako štite interese Hrvatske u Bruxellesu, koji su se borili za ravnopravan status naših građana. Dokaz i rezultate imamo i nastavit ćemo tu borbu - poručio je Bernardić. 

Nije želio komentirati listu HDZ-a napominjući kako će najbolji komentar o svim listama dati građani na izborima. Nada se da će izlaznost na ove izbore biti veća i da će ljudi shvatiti da je EU njihova i Hrvatska šansa za uspjeh u budućnosti.

Komentari (37)
  • kompletan SDP i svaka njegova figura koja bi možda samostalno i ulijevala povjerenje na političkoj, apsolutno mi gube značaj, smisao, vjerodostojnost i kredibilitet dok god se kriju iza vodstva jednog ovoliko kronično nesposobnog Bere... a ukoliko je stvarno on jedino što mogu izabrat za vodstvo i da nitko do sad nije preuzeo kormilo, onda je SDP stvarno - mrtva i trajno izgubljena stranka! relikt prošlosti...

    8. 4. 2019,   10:00
  • Ovo sto ovi prodaju se inace zove pozitivna diskriminacija. Nikad i nigdje to proradilo nije. A lopina politicarska ostaje lopina bez obzira na spol.

    8. 4. 2019,   10:11
  • Žalosno; Jedino je bitno pitanje : koga poslati na dobru plaću i privilegije. Ništa drugo.

    8. 4. 2019,   10:09