Obavijesti

News

Komentari 16

Kada uđem u EU parlament dat ću ostavku kao istarski župan

Kada uđem u EU parlament dat ću ostavku kao istarski župan
1

Boravak u Čakovcu iskoristio je kako bi se obratio građanima kojima je kazao kako dvije najrazvijenije županije; Međimurska i Istarska nemaju dovoljno razumijevanje države

VIDEO

Nositelj liste Amsterdamske koalicije na izborima za Europski parlament Valter Flego u subotu je na konferenciji uza novinare u Čakovcu rekao da će u slučaju osvajanja mandata njegovo sljedeće radno mjesto biti u Bruxellesu.

„Te dvije funkcije su nespojive i tada više neću biti istarski župan“, odgovorio je na pitanje novinara hoće li u slučaju osvajanja mandata ostati istarski župan ili ići u Europski parlament.

Osvrnuo se i na posljednje ankete prema kojima stranke okupljene oko Amsterdamske koalicije trebaju osvojiti barem jedan mandat. „One ankete koje su se bavile našim strankama pojedinačno davale su nam šanse kakve su nam davale, ali posljednji tjedan napravljene su tri ankete koje nas navode zajedno kao Amsterdamsku koaliciju  i prema svima njima imamo  minimalno 11 posto podrške“, kazao je Flego te istaknuo kako je to između jednog ili dva zastupnika, ali da uz dobru kampanju, u sljedećih 85 dana koalicija može samo rasti.

Boravak u Čakovcu iskoristio je kako bi se obratio građanima kojima je kazao kako dvije najrazvijenije županije; Međimurska i Istarska nemaju dovoljno razumijevanje države. Smatra kako je riječ o krajevima koji prednjače po indeksu gospodarske snage, broju poduzetnika, BDP-u per capita, a bili bi i još uspješniji kada bi Vlada dozvolila da se još jače uz pomoć EU fondova razvijaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Indeks razvijenosti u mnogome nas koči i ograničava, a država bez ikakvog razloga ne razumije naše potrebe i ne dozvoljava nam da budemo još uspješniji“, poručio je i dodao kako s tim temama neće ići samo prema Vladi i Saboru, nego   i sugovornicima u Europi.

Flego se osvrnuo i na podatak prema kome je naša zemlja na pretposljednjem mjestu prema uspješnosti privlačenja sredstava iz EU fondova sa samo 15 posto apsorpcije svih fondova te poručio kako se to može, mora i hoće promijeniti.

U Čakovcu je boravila i šesta s liste Amsterdamske koalicije Marina Gradišer koja je rekla da se zalaže za Europu istih šansi u kojoj će svi imati iste uvjete i mogućnosti za ostvarenje svojih ciljeva bez obzira iz koje zemlje ili naroda dolazimo.

„Poticat ću izvrsnost, kompetenciju i znanje kako bismo stvorili uvjete da mlade zadržimo u Hrvatskoj, a ne da moraju ići u inozemstvo trbuhom za kruhom“, poručila je dodavši kako će se posebno boriti za ravnopravan položaj žena i rušenje stereotipa o postojanju poslova koje žene ne mogu raditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag